ChatGPT:n luoneen yrityksen johtaja: Tekoäly voi korjata Game of Thronesin

Haukutut juonenkäänteet uusiksi.

1.4.2023 01:31

Tekoälyä tarjotaan nyt moneen käyttöön aina kuvien luomisesta toimivien koodinpätkien kehittelyyn. Trendin harjalla kiitävän ChatGPT-ohjelman takana olevan OpenAI-yrityksen perustajajäsen ja johtaja Greg Brockman on myös heittänyt ilmaan ajatuksen siitä, että heidän tekoälysovelluksensa voisi korjata jopa Game of Thrones -sarjan viat.

Vuonna 2019 kahdeksanteen kauteensa päättynyt fantasiaseikkailu nautti kauan suurta suosiota, mutta juuri sarjan päätös herätti katsojakunnassa valtavasti närää. Yleisesti ottaen Game of Thronesin katsottiin loppuneen väärin. Mm. Emilia Clarken tulkitseman Daenerysin irtiotto kuohutti monia, eikä ylhäisen Lannisterin Cersein (Lena Headey) kohtalo sekään saanut kiitosta.

Brockman kehuu tekoälyn olevan hyvä apu esim. käsikirjoittamisessa, sillä se on aulis, eikä kaipaa unta, kuten elävät käsikirjoittajat. Väsymätön tekoäly ehdittiin jo valjastaa jatkamaan tilannekomediaklassikko Seinfeldiä.

– Ehkäpä ihmiset ovat yhä pahoillaan Game of Thronesin viimeisestä kaudesta. Kuvitelkaa, jos voisitte pyytää tekoälyä tekemään lopun uusiksi, kuljettamaan sen eri suuntaan ja vaikkapa laittamaan itsenne siihen mukaan päähenkilöksi, Brockman ehdottaa.

Brockman katsoo, että ChatGPT on sopiva erityisesti sellaisiin toimiin, joissa käyttäjät eivät kaipaa ensimmäisenä ihmistä tuomitsemaan jotakin asiaa. Yhdysvaltain käsikirjoittajien kilta (WGA) on toisaalta ilmaissut seuraavansa ChatGPT:n ja sitä vastaavien teknologioiden kehitystä sillä silmällä, että ihmiskäsikirjoittajia tarvitsee suojata tekoälyn takia.

 

Lähde: THR

Lisää luettavaa