Christian Balella ei ollut hajuakaan mitä uutuuselokuvan kuvauksissa tapahtui, sanoo vastanäyttelijä

Julkisuutta välttelevä ja täysin omalaatuisia elokuviaan tekevä Terrence Malick (The Tree of Life, Veteen piirretty viiva) on monien tämän kanssa töitä tehneen mielestä joko nero tai täysin pihalla. The New World -elokuvassa näytellyt Christopher Plummer kertoi aikoinaan, ettei enää ikinä aio työskennellä mystisiä ohjeita antavan Malickin kanssa, kun taas jotkut pitävät ohjaajan työtapaa vapauttavana.

Malickin uusin elokuva Knight of Cups, jonka pääosissa nähdään Christian Bale, Cate Blanchett ja Natalie Portman, saapuu pian Suomeenkin, ja teoksen kuvauksista on kantautunut jos jonkinlaista ihmettelyä.

Hauskan kertomuksen erikoisesta kuvauspäivästä tarjoavat koomikot Nick Kroll (Kroll Show), Thomas Lennon (Reno 911) ja Joe Lo Truglio (Brooklyn Nine Nine), jotka eivät edes aluksi ymmärtäneet, miksi olivat palkattu kyseiseen elokuvaan.

”Meidän näkeminen tässä elokuvassa on kuin näkisi Marlon Brandon Cheersissä”, Lo Truglio sanoo Complexille. ”Luulenpä, että Malick tarvitsi ihmisiä, jotka pystyvät improvisoimaan. Onhan tietysti mahdollisuus, että hän olisi nähnyt Reno 911:n?”

”Koko loppupäivän ajattelin, että meidän halutaan vain häiritsevän Christiania (Balea), vain ärsyttävän häntä. Yhdessä kohtauksessa olimme parvekkeella satojen extrojen kanssa, ja Malick halusi kaikkien nauravan maanisesti. Joten me kaikki nauroimme, ja minä menin Christianin naaman eteen ja nauroin oudosti ja maanisesti. Siellä oli yksi tyyppi veistämässä jäätä, joten otin kourallisen jäätä ja tungin sen Christianin selkään. Hän sanoi vain, ’Tällaista tapahtuu sitten tänään’. Kysyin häneltä, tietääkö hän, mitä täällä tarkalleen tapahtuu, johon hän vastasi: ’En oikeastaan'”, Kroll kertoo kokemuksestaan.

Lo Truglio myös kertoo kohtauksesta, jossa koomikot ampuivat toisiaan vesipyssyillä. Yhden kuvan jälkeen Lo Truglio oli huolissaan märkien vaatteiden mahdollisesta aiheuttamasta jatkuvuusongelmasta kuvien kesken, jolloin kuvaaja Emmanuel Lubezki (The Revenant, Gravity) tuli hänen luokseen ja alkoi vain nauraa: ”Jatkuvuus? Jatkuvuus?”, oli Lubezki hekotellut pihalla olleelle koomikolle.

”Minun lempiasiani oli se, että tässä elokuvassa työskentely oli kuin elokuvanteon vastakohta”, Lennon sanoo.

”En voi uskoa, että pääsin lopulliseen leikkausversioon”, Lo Truglio summaa.

Knight of Cups saa ensi-iltansa Suomessa 25.3.2016.

(Episodi/ML)

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut