Christopher Nolanin Tenet muistuttaa blu-rayna IMAX-kokemusta, ja se on saatu aikaan näppärällä tempulla

Christopher Nolanin Tenet on julkaistu dvd:nä ja blu-rayna sekä 4K-tallenteena.

Tenetiä on verrattu James Bond -elokuviin, ja yhtäläisyyksiä onkin helppo nähdä. Siinä on myös elementtejä, jotka tuovat mieleen Christopher Nolanin aiemmat elokuvat.

Ajassa matkustaminen palindromityyliin kuuluu samaan sarjaan kuin Inceptionin unimaailma tai Mementon nurinkurinen kerronta.

Tenet on näyttävä ja kunnianhimoisesti rakennettu agenttiseikkailu. Parhaina hetkinään se on loistavaa toimintaviihdettä, joka kutittelee katsojan älynystyröitä. Mukana on myös turhan tuntuisia kohtauksia ja Kenneth Branaghin esittämä kliseinen über-pahis.

Dvd- ja blu-ray-tallenteen katsomiskokemus mukailee IMAX-teatteria. Kuvasuhde on 1,78:1 IMAX-kohtauksissa, mutta muuten muuten se on 70 mm -elokuvilla kuvattujen elokuvien standardi 2,20:1, minkä huomaa ylä- ja alareunan mustista palkeista.

Blu-rayn lisämateriaalina on 75-minuuttinen making of -dokumentti, jonka voi katsoa myös yksittäisinä osioina. Koosteessa tutustutaan huolellisesti tuotannon osa-alueisiin näyttelijävalinnoista leikkaukseen, ja käydäänpä siinä Tallinnassakin muiden kansainvälisten kuvauspaikkojen ohella.

Elokuvasta on saatavana myös kolmilevyinen 4K-julkaisu, jossa sama making of -dokumentti on erillisellä blu-ray-levyllä. Dvd on ekstraton.

Elokuva ★★★★
Blu-ray ekstrat ★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat