Claes Olsson ohjaa elokuvan Kjell Westön romaanista Rikinkeltainen taivas

Päärooleissa nähdään muun muassa Nicke Lignell, Linda Zilliacus ja Pekka Strang.

27.1.2020 15:40

Claes Olsson ohjaa Kjell Westön vuoden 2017 romaaniin perustuvan elokuvan Rikinkeltainen taivas. Elokuvasta tulee ruotsinkielinen.

“Elokuva kertoo Frej’n ja Stellan suloisenkatkerasta rakkaudesta, mutta se on myös kurkistus suomenruotsalaiseen elämäntapaan. Ruotsinkielisyys on luonnollinen ja itsestäänselvä valinta Rikinkeltaiselle taivaalle”, kertoo elokuvan tuottaja Jukka Helle tiedotteessa.

“Minusta on hienoa päästä kuvaamaan elokuvaa Kjell Westön kirjasta, jonka henkilöt ovat kiinnostavia ja ristiriitaisia, kuten me kaikki. Olen iloinen, että voimme esitellä uusia, nuoria kasvoja ja iloitsen myös siitä, että pääsen taas tekemään töitä tuttujen, kokeneiden näyttelijöiden kanssa”, Claes Olsson kommentoi.

Rikinkeltaisen taivaan pääroolit näyttelevät Nicke Lignell (Frej) ja Linda Zilliacus (Stella).

Nuorta Frejtä näyttelee Tom Rejström ja nuorta Stellaa Sannah Nedergård. Alexin roolin esittää Pekka Strang ja nuoren Alexin Wilhelm Enckell.

Olsson on on käsikirjoittanut elokuvan romaanin pohjalta yhdessä Erik Norbergin kanssa. Elokuva tehdään yhteistyössä Svenska Ylen kanssa ja tuotetaan Suomen elokuvasäätiön, Svenska kulturfondetin, Konstsamfundetin ja Stiftelsen Tre Smederin tuella.

Claes Olsson tunnetaan elokuvista Akvaariorakkaus, Colorado Avenue, Ihanat naiset rannalla ja Onnen varjot.

Ensi-iltaan Rikinkeltainen taivas tulee vuonna 2021.

Lisää luettavaa