Darth Vaderin näyttelijää ei uusin Star Wars voisi vähempää kiinnostaa

Darth Vaderin puvussa ja maskissa kaikissa kolmessa alkuperäisessä Star Wars -elokuvassa uhitellut Dave Prowse ei ole erityisen kiinnostunut uudesta elokuvasta. Itse asiassa 80-vuotias entinen kehonrakentaja ei ole edes nähnyt kymmeniä miljoonia katsojia keränneitä Star Wars: The Force Awakens -trailereita.

Kysyttäessä tämän kiinnostusta uusiin elokuviin, voi huomata, että Disneyn Star Warseja dissaava Prowse saattaa kuitenkin olla vain vähän katkera, ettei pääse uusimaan kuuluisaa rooliaan.

”Se riippuu. Se riippuu siitä esitänkö minä Darth Vaderin roolia siinä… Kyllä, silloin olen hyvin kiinnostunut. Mutta jos he laittavat jonkun muun Darth Vaderin maskiin, niin sitten en ole tippaakaan kiinnostunut”, Prowse ilmoittaa.

”En tiedä uudesta elokuvasta mitään. En oikeastaan halua puhua siitä, koska en tiedä siitä yhtikäs mitään… Koska en ollut mukana, niin minua ei paljon kiinnosta”, näyttelijä summaa.

Prowse tallusteli Darth Vaderin roolissa Star Wars, Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu -elokuvissa, ja sanoi jopa hahmon repliikit setissä, mutta ikonisen hahmon ääneksi valittiin (onneksi) syvä-ääninen James Earl Jones. Taistelukohtaukset Darth Vaderin asussa esitti olympiamiekkailija Bob Anderson ja Jedin paluussa paljastuva naama kuuluu näyttelijä Sebastian Shaw’lle.

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut