Dave Chappelle nousi taas otsikoihin puolustaessaan JK Rowlingia transfobiasyytteiltä

Chappelle ei sanoissaan juuri säästele.

8.10.2021 18:31

Dave Chappellen uusi stand up -show julkaistiin hiljattain Netflixissä. Chappelle vitsailee uudessa The Closer -nimisessä spesiaalissaan roduista, koronapandemiasta ja DaBabyn homofoobisista kommentissa.

Chappelle otti myös kantaa J.K. Rowlingin väitettyyn transfobiaan.

– Ne canceloivat J.K. Rowlingin. Voi jumalani sentään. Hän sanoi ihan perustellen, että sukupuoli perustuu faktaan. Transyhteisö raivostui silmittömästi. Ne rupesivat haukkumaan häntä terffiksi, Chappelle tykittää show’ssaan.

Terf tulee sanoista trans-exclusionary radical feminist, eli suomeksi transihmiset poissulkeva radikaali feminismi. Terf on siis feministi, joka kannattaa naisten oikeuksia, mutta ei tunnusta transtaustaisia ihmisiä naisiksi.

Chappelle kertoo, ettei hänellä ole koskaan ollut ongelmia transihmisten kanssa, eikä hän ajattele, etteivätkö transnaiset olisi naisia. Pian sen jälkeen hän kuitenkin vertaa naisten anatomiaa kasvisperäisiin ”lihatuotteisiin”.

– Tarkoitan siis, että ne pi**ut, joita heillä on, tiedättehän… en todellakaan sano, etteikö se olisi pi**u, mutta ne ovat Beyond pi**uja tai Impossible pi**uja [suosittuja kasvisperäisiä lihankaltaisia tuotteita]. Se maistuu pi**ulta, muttei se ole kuitenkaan aivan sama asia. Eivät ne vuoda verta. Se on punajuurimehua.

Myöhemmin Chappelle kertoo, ettei aio enää vitsailla LGBTQ+ -yhteisön kustannukselta, kunnes jokainen taho on varma siitä, että kaikki nauravat yhdessä, eikä toisilleen.

– Uskokaa nyt. En aio enää koskea aiheeseen, enkä aio puhua siitä. Haluankin vain pyytää heiltä ystävällisesti, että voisitteko kuitenkin lopettaa minun väkeni alistamisen, Chappelle sanoo.

Alla pätkä Chappellen show’sta.

Alla muutama reaktio.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa