Denis Villeneuve uskoo Warner Bros. -studion tuhonneen koko Dune-franchisen

Ikävä kyllä tämä on se todellisuus, missä nyt elämme.

14.12.2020 19:33

Elokuvamaailma kohahti, kun Warner Bros. -studio ilmoitti julkaisevansa kaikki ensi vuoden teatterielokuvansa suoraan HBO Max -suoratoistopalvelussa Yhdysvalloissa. Muualla maailmassa elokuvat näytetään niissä teattereissa, joissa se on koronatilanteen takia mahdollista.

Dune-ohjaaja Denis Villeneuve kauhistui päätöksestä. Villeneuve uskookin nyt, että Warner tappoi koko Dune-franchisen ennen kuin se edes käynnistyi.

– Suoratoistopalvelut ovat positiivinen ja voimakas lisä elokuvien ja television ekosysteemissä. Haluan kuitenkin katsojien tietävän, ettei suoratoisto pysty yksinään ylläpitämään elokuvateollisuutta. Suoratoistopalvelut kykenevät tuottamaan upeaa sisältöä, mutta Dunen kaltaisen jättimäisen tuotannon toteuttaminen on siellä mahdotonta. Warnerin päätös merkitsee sitä, ettei Dune pysty mitenkään tienaamaan niin paljon, että siitä tulisi lopulta voitollinen. Warner luultavasti tappoi juuri Dune-franchisen, Villeneuve kertoi Varietylle.

Dunen kakkososan tuotannon piti käynnistyä joskus ensimmäisen osan ensi-illan jälkeen. Villeneuve ei nähtävästi enää usko elokuvansa mahdollisuuksiin.

Lähde: Epicstream

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia