Disney kavahti Paluu tulevaisuuteen -elokuvan epätavallisen seksuaalissävytteistä juonta – asiasta ei silti koskaan noussut kohua

Disneyn pelon ymmärtää.

26.4.2018 03:03

Paluu tulevaisuuteen -elokuvat ovat nykyään klassikkoja, joita katsellaan aina silloin tällöin uusiksi. Disneyllä olisi ollut mahdollisuus tuottaa elokuvat, jotka tekevät varmasti mukavasti rahaa vielä tänäkin päivänä. Viihdejätti kuitenkin perääntyi ja Universal otti elokuvat huomaansa.

Syynä oli ensimmäisessä elokuvassa nähtävä juonikulku, jossa Marty matkustaa menneisyyteen ja joutuu tekemisiin nuoren äitinsä kanssa. Disney katsoi tässä juonen kuljetuksessa olevan liikaa riskialtista seksuaalisuuteen viittaavaa latausta – käytännössä äidin ja pojan välillä. Tämän vuoksi viihdejätti perääntyi.

Paluu tulevaisuuteen ei ole suinkaan ainut megaluokan franchise, jossa on nähty kyseenalaista sisältöä. Star Warsissa on tunnetusti insestiin viittaavaa toimintaa Luken ja Leian välillä. Puolustukseksi on sanottava tietysti, etteivät Luke ja Leia vielä tuolloin tienneet olleensa sisaruksia.

Voisi arvella, että nykyisen sosiaalisen median aikakautena Paluu tulevaisuuteen -tyylistä juonikuviota ei enää uskallettaisi tehdä.

Lähde: NME

 

 

 

Lisää luettavaa