Disney-musikaali ensimmäistä kertaa Suomessa

Helsingin Kaupunginteatterin suurtuotannon, Pieni merenneito -musikaalin ensi-ilta on 29.8.

8.8.2019 19:00

Helsingin Kaupunginteatteri tuo näyttämölle H. C. Andersenin klassikkosatuun (1837) ja rakastettuun Disney-animaatioon (1989) perustuvan koko perheen musikaalin Pieni merenneito (2008). Luvassa on ennennäkemätöntä visuaalisuutta, maagisen kaunista musiikkia sekä ajaton tarina oman identiteettinsä löytävästä nuoresta.

– Luomme maagisen vedenalaisen maailman, jossa merenneidot ja ihmeelliset eläimet, mustekalat, ravut ja kalat liikkuvat. Musikaalimme on teknisesti yksi vaikeimpia teoksia, mitä täällä on koskaan tehty, kertoo ohjaaja Samuel Harjanne ja

– Merenneito Ariel haluaa osaksi ihmisten maailmaa, kävellä ja osallistua tanssiaisiin, saada pyrstön tilalle jalat. Ympäröivä maailma ja oma keho estävät häntä olemasta oma itsensä. Tämä resonoi nykymaailman puheenaiheisiin identiteetistä ja sukupuolista, ja on musikaalin tärkein teema, Harjanne korostaa Pienen merenneidon tarinan ajankohtaisuutta.

– Hän uhmaa isäänsä, kuningasta, sekä muita, jotka sanelevat hänelle millainen hänen tulisi olla, ja keiden kanssa hänen tulisi olla tekemisissä. Ariel on ensimmäinen feministi-Disney-prinsessa!, Harjanne sanoo.

Rakastettu Disney-musikaali nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja kyseessä on Helsingin Kaupunginteatterin kaikkien aikojen suurin musikaalituotanto. Vahvistuksekseen Helsingin Kaupunginteatteri saa maailmanluokan ammattilaisia Broadwayn ja West Endin teattereista ja elokuvamaailmasta.

Musikaalissa on luvassa on huikeaa lentoteknologiaa, Star Wars -tekijöiden nukkeja, upea Pirjo Liiri-Majavan rokokoo-henkinen puvustus, Peter Ahlqvistin lavastus ja Gunilla Olsson-Karlssonin koreografiat. Musikaali on kansainvälisten ammattilaisten säveltämä ja sanoittama ja siihen on sävelletty yli 10 uutta laulua. Vanhat tutut Part Of Your World ja Under the Sea kuullaan toki myös.

Ensimmäisenä pääroolinaan Arelia näyttelee upeaääninen Sonja Pajunoja ja hänen Erik-prinssinään nähdään Martti Manninen. Muita rooleja näyttelevät muiden muassa Tero Koponen (Sebastian), Sanna Saarijärvi (Ursula), Mikko Vihma (Kuningas Triton). Kapellimestarina 13-henkiselle orkesterille toimii Risto Kupiainen.

Pieni merenneito -musikaalin ensi-ilta 29.8.2019 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Liput saatavilla Helsingin Kaupunginteatterin sivuilta.

Lisää luettavaa