Disney nappasi brittiläisen ikisuosikin – mullistaako se Doctor Whon tulevaisuuden?

Suomessa sarjaa on esitetty Ylen kanavilla.

31.10.2022 17:02

Ensi vuonna jo 60-vuotisjuhliaan viettävä Doctor Who on onnistunut säilyttämään suosionsa jopa hämmentävän hyvin. Puhelinkopin näköisellä aluksella aikamatkaavasta Tohtorista, hänen vaihtuvista matkakumppaneistaan ja tähtienvälisistä vihollisistaan kertova brittisarja on yhdistelmä vanhaa tuttua ja ajoittain jotain uutta. BBC:n tuottaman sarjan historian ehkä yksi isoimpia muutoksia on tuore Disney-sopimus.

Vaikka kotimaassaan Doctor Who pysyy yhä BBC:n levityksessä, muualla maailmassa levitys keskittyy Disney Plus -suoratoistopalvelulle. Disneytä on suomittu franchise-shoppailusta – omistaahan yhtiö nykyään mm. Star Warsin ja monet Marvel-tuotannot. Doctor Who -sopimus ei ole viemässä Tohtoria pois Britanniasta, eikä Disneyllä ole automaattisesti lupaa kehitellä Doctor Who -spin-offeja. Levityssopimuksen myötä ikisuosikkiin on kuitenkin luvassa muutoksia.

Sarjan uuteen elämään vuonna 2005 puhaltanut Russell T. Davies ohjailee myös sen tulevaa kautta, joten tässä mielessä sarjan voi väittää olevan turvallisissa käsissä. Hänelle on luvattu vastuu yleisestä luovasta puolesta sarjassa. Disney-sopimuksen myötä Doctor Whon tekijöille tarjoutuu kuitenkin tilaisuus hyödyntää Disneyn isoja resursseja. Esim. aiemmin Doctor Whota näytellyt Peter Capaldi on harmitellut sarjan tiukan budjetin aiheuttamia ongelmia.

Jatkossa sarjan rakastettava kotikutoisuus saattaa siis väistyä, kun isompi budjetti sallii sen tekijöille laajemman pelikentän. Toisaalta jaksoissa voidaan nähdä yhä korkeamman luokan vierailijoita ja jopa useampia tähtiä kerralla.

 

Lähde: SlashFilm

Lisää luettavaa