Disney Plus on sensuroinut jo ainakin yhdeksän elokuvaa – tässä lista

Disney Plus -palvelussa on useita sensuroituja teoksia.

21.4.2020 14:12

Internet huomasi viime viikolla, että Disney Plus -striimipalveluun oli tehty huvittava sensurointi. Tom Hanksin ja Daryl Hannahin Splashiin oli ilmestynyt hassuja ja huonosti tehtyjä karvoja.

Myös muut Disney-elokuvat ovat joutuneet sensuuriin.

Aladdinista on leikattu eräs dialogin pätkä, joka kuultiin kuitenkin teatteriversiossa: ”Where they cut off your ear, if they don’t like your face.” Kotiversiota varten dialogi muutettiin muotoon ”Where it’s flat and immense and the heat is intense.” Tuoreessa liveversiossa pätkää on muutettu edelleen.

Leijonakuninkaasta on taas leikattu eräs salaliittoteorialta kuulosta kohtaus, jossa Simba potkaisee tomua maasta ja tästä tomusta muodostuu väitteen mukaan sana ”sex”. Kuvaa on analysoitu ja sen väitetään ennemminkin muodostavan sanan ”SFX”, joka on taas hatunnosto elokuvan erikoistehostetiimille.

Vuoden 1977 Pelastuspartio Bernard ja Biancassa nähtiin alun perin alaston nainen. Kyse oli vain yhdestä ruudusta. Siinä Bernard ja Bianca lentävät talon ohi ja eräässä ikkunassa nähdään yläosaton nainen. Kyseessä on animoijan oma vitsi, joka on nyt leikattu pois.

Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? ilmestyi vuonna 1988. Benny-taksi potkaisee Jessican ja Eddien ulos autostaan elokuvan lopussa. Jessican hame nousee korviin paljastaen hänen jalkansa. Jessicalla on alushousut, mutta ne olivat niin lähellä ihonväriä, että moni luuli Jessican olleen kommandona. Kohtausta ei ole enää myöhemmissä versiossa nähty.

Ilta kaupungilla on vuonna 1987 julkaistu kulttileffa. Elokuvassa kuullaan fuck-sana, joka on sensuroitu Disney Plus -versiosta.

Pienestä merenneidosta on sensuroitu hieman liian innokas pappi, joka on vihkimässä Ericin ja Ursulan. Ihmiset ovat nähneet papilla erektion, vaikka kyse on papin polvista, jotka joustavat eteenpäin. Ei nähdä Disney Plussassa.

Lilo & Stitch -elokuvasta on poistettu kohtaus, jossa Lilo piiloutuu siskoltaan kuivausrumpuun. Sisko peittää täyttöaukon pitsalaatikolla. Kohtaus on poistettu Disney Plus -palvelusta, koska Disney ei halua, että lapset kapuavat kuivausrumpuihin.

Vuoden 1940 Fantasiassa nähdään yläosattomia kentaurinaisia peseytymässä. Tätä kohtausta ei ole itse asiassa poistettu elokuvasta. Vuoden 1969 versiosta on kuitenkin poistettu Sunflower-niminen hahmo, joka on identifioitu tummaihoiseksi kentauriksi. Hahmolla oli aasin alaosa hevosen sijaan.

Vuoden 1933 Kolme pientä porsasta -filmatisointi on yksi kaikkien aikojen tärkeimmistä animaatioista. Kolme pientä porsasta voitti Oscarin ja sitä pidetään ensimmäisenä animaatioelokuvana, joka teki animaatioista taiteenlajin. Eräs kohtaus on editoitu kokonaan. Siinä Iso paha susi nähdään tukevahkona ovelta-ovelle-myyjänä, joka aikoo puhkua tiilitalon nurin. Alkujaan hahmo oli kuitenkin aivan selvästi juutalaishahmo eli ”juutalainen huijari” -stereotyyppi. Elokuva leikattiin uudelleen vuonna 1948, eikä juutalaisviittausta ole sittemmin nähty.

Lähde: Cinemablend

Lisää luettavaa