Disney Plus sai ensimmäiset R-leimatut elokuvat USA:ssa: ”Joillakin Disney-elokuvilla pitäisi olla jo ennestään R-leima niiden traumaattisen sisältönsä takia”

Disney Plus ei ole enää niin perheystävällinen palvelu.

Disney Plus teki dramaattisen muutoksen sisältöönsä, kun palveluun lisättiin Yhdysvalloissa Foxin Marvel-leffat Deadpool, Deadpool 2 ja Logan. Elokuville on annettu R-merkintä USA:ssa, eli ne ovat kiellettyjä alle 17-vuotiailta (Suomessa K-16).

Euroopassa K16-sisältöä ollaan nähty jo Disney Plussan Star-kanavalla, mutta USA:ssa Disneyn muut suoratoistopalvelut hoitavat niiden jakelun.

Amerikkalainen sensuurijärjestö ei oikein pitänyt lisäyksistä ja otti kantaa melko kuuluvasti.

Oli miten oli, mutta ainakin elokuvan tähdet Hugh Jackman ja Ryan Reynolds ovat tyytyväisiä.

– Kiitän Disney Plussaa Deadpoolin ja Loganin lisäämisestä palveluun ensimmäisinä R-leimattuina elokuvina. Päätöksenne on kyseenalainen, mutta hyväksymme sen, Jackman kirjoittaa Instagramiin.

– Meidän pitäisi julkistaa Loganin ja Deadpoolin olevan Disney Plussan ensimmäiset R-leimatut elokuvat, mutta kyllähän me kaikki tiedämme, että joillakin Disney-elokuvilla pitäisi olla jo ennestään R-leima niiden traumaattisen sisältönsä takia, Reynolds kuittaa, viitaten kommentillaan muun muassa kaikki lapset pienenä traumatisoineisiin Bambiin, Leijonakuninkaaseen ja Dumboon.

Aiheeseen liittyvät jutut