Disneyn pomo Bob Iger antoi satikutia Scorseselle ja Coppolalle Marvel-lausuntojen takia

Disneyllä pistetään kampoihin pappoja vastaan.

24.10.2019 16:21

Francis Ford Coppola kutsui Marvelin elokuvia halveksittaviksi. Martin Scorsese ei taas pidä niitä ”cinemana”.

Osa Marvel-ohjaajista ja -näyttelijöistä on jo sanonut vastalauseensa, mutta nyt ärähtää Disneyn pomo Bob Iger The Wall Street Journalin tuoreessa haastattelussa.

– Heidän sanomisensa eivät haittaa minua. Minua haittaa Marvel-elokuvien tekijöiden puolesta. Pidän Scorsesea ja Coppolaa upeina elokuvantekijöinä. Katsoin heidän elokuviaan, pidin niistä, me kaikki katsoimme heidän elokuviaan. Mutta kun Coppola pitää elokuviamme halveksittavina, säästäisin sen termin vaikkapa massamurhaajille.

– Ne ovat elokuvia! Kenelle hän edes puhuu? Marvelia pyörittävälle Kevin Feigelle? Ohjaaja Taika Waititille vai Ryan Cooglerille? Scarlett Johanssonille vai Chad Bosemanille? Robert Downey Jr.:lle?

– Kuulostan ehkä siltä, että olen puolustuskannalla, vaikka en haluaisi olla, koska ei minun tarvitse puolustella tekemisiämme. Teemme bisnestä. Teemme sellaista bisneystä, josta pitää tienata, ja me tienaamme. Disney haluaa tasapainoilla mahtavien tarinoiden ja oikeiden arvojen välillä. Haluamme tukea niitä yli 200 000 työntekijää, jotka meillä on ympäri maailman.

– En todellakaan ymmärrä. En todellakaan. He voivat nillittää niin paljon kuin haluavat, heillä on siihen täysi oikeus, mutta he väittävät, että Ryan Coogler teki jotenkin vähäpätöisempää työtä Black Pantherillaan kuin he omilla elokuvillaan.

Jos jotain yhteiskunnallisuutta haluaa Igerin sanoista hakea, niin Coogler teki keskinkertaisella Black Pantherillaan enemmän yhteiskunnallista työtä kuin Coppola ja Scorsese elokuvillaan. Eihän se tietenkään cinemaa ole, mutta siitä tuli silti yhteiskunnallinen merkkiteos, vaikuttaja, vähemmistöjen voimaannuttaja. Onko se halveksittavaa?

Lähde: Slashfilm

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia