James Gunn vastaa Francis Ford Coppolan Marvel-dissailuun – vertaa ohjaajaa vanhoihin miehiin, jotka huutavat vihaisina pilville

James Gunn rientää supersankarien avuksi.

Ensin Martin Scorsese haukkui Marvel-leffat. Hänen mukaansa ne ”eivät ole cinemaa”. Nyt Francis Ford Coppola liityi kuoroon ja haukkuu supersankarileffat ”halveksittaviksi”.

James Gunn vastasi Coppolalle melko poliittisesti. Hänen viestinsä voi kiteyttää Simpsonit-meemiin: Vanha mies huutaa vihaisesti pilville. Eli Gunn tahtoo sanoa, että ”ennen ajat olivat paremmat” eli mitäpä tuollaiset vanhat dinosaurukset uudesta ajasta tietävät.

Länkkärit olivat aikansa supersankarileffoja. Kaikki katsoivat niitä ja Gunn muistaa isoisiensä haukkuneen John Fordin, Sam Peckinpahin ja Sergio Leonen elokuvat. Sen jälkeen isosedät haukkuivat Star Warsit, kun Gunn itse rakastui niihin. Isosetä haukkui myös 2001: Avaruusseikkailun.

Gunn sanookin, että supersankarielokuvat ovat aikamme gangsteri-/western-/ulkoavaruusleffat. Jotkin niistä ovat huonoja, toiset taas kauniita. Ei niitä kaikkien tarvitse arvostaa, edes kaikkien nerojen. Ja se on ihan ok, Gunn kiteyttää.

Myös Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson ja Kevin Smith ovat puolustaneet supersankarielokuvia.

Alla Gunnin Instagram-viesti. Nostokuva kertoo paljon.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut