Dunkirk-ohjaaja Christopher Nolan lyttää Netflixin

Ohjaajalta on turha odottaa Netflix-elokuvia, ellei striimijätti muuta julkaisumalliaan.

Christopher Nolan (Yön ritari, Interstellar) tuntuu tekevän kaikkensa, jotta tämän elokuvat olisivat ennen kaikkea elokuvateatterikokemuksia. Ohjaajan uusin tuotos Dunkirk on tarkoitettu katsottavaksi 7omm IMAX -versiona siellä missä mahdollista, ja Nolan vannookin yhä filmin nimeen.

Ei siis ole mikään ihme, ettei Nolan ole Netflixin julkaisumallin suurin fani. Indiewiren haastattelema ohjaaja sanoo asiasta suorat sanat.

”Heillä on tämä järjetön periaate, että kaiken pitää olla yhtä aikaa striimattavana ja julkaistuna, mikä on tietenkin kestämätön malli teatterijulkaisua ajatellen. He eivät edes lähde mukaan peliin, ja mielestäni he missaavat valtavan mahdollisuuden”, Nolan sanoo.

Nolan ei myöskään ole vaikuttunut siitä, että striimausjätti on alkanut tukea omaleimaisia elokuvantekijöitä, kuten Bong Joon-hota, Noah Baumbachia ja Martin Scorsesea.

”Mielestäni Netflixin kiinnostaviin elokuvantekijöihin ja projekteihin sijoittama panostus olisi kunnioitettavampaa, jos sitä ei käytettäisi jonain kummallisena vipuvartena elokuvateattereiden sulkemiseen. Se on niin turhaa. En oikein ymmärrä sitä.”

Ohjaajan Dunkirk pyörii nyt Suomen elokuvateattereissa.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut