Tom Cruise otti Emily Bluntin siipiensä suojaan

27.5.2014 17:52

Tieteistarinat eivät ole uusi tuttavuus Emily Bluntille, joka on näytellyt muun muassa elokuvissa Kohtalon valvojat ja Looper. Mutta kun hänen Edge of Tomorrow -elokuvassa oli ensimmäistä kertaa itse oltava toimintasankari, hän oli enemmän kuin tyytyväinen saatuaan oppaakseen Tom Cruisen kaltaisen asiantuntijan.

Edge of Tomorrow’n massiivisuus häkelsi silti hänetkin.

– Se on isoin elokuva, jossa olen ollut mukana. Sen valtavat lavasteet mykistivät minut joka päivä.

Bluntin näyttelemä Rita Vrataski on sotilas, jolla on ollut ulkoavaruuden hyökkääjiltä saatuja yliluonnollisia kykyjä elää läpi samat tapahtumat yhä uudelleen ja uudelleen. Niiden ansiosta hän on muokannut itsestään täydellisen taistelukoneen, mutta sillä on ollut hintansa.

Kun Cruisen esittämä Bill Cage joutuu vastentahtoisesti rintamalle, hän saa samanlaiset voimat. Bill kohtaa Ritan, joka ryhtyy koulimaan häntä.

– Se on Ritalle outoa, sillä hän tietää, että Bill saattaa tuntea hänet tuhannen päivän ajalta, vaikka Ritan aikajatkumossa he ovat juuri tavanneet. Voin kuvitella, että se olisi melko epämiellyttävä tunne. Itse en tiedä mitä aikaisemmin on tapahtunut, mutta tiedän, että toinen tuntee minut läpikotoisin.

Blunt kehuu vastanäyttelijäänsä vuolaasti.

– Tom on upeimpia ihmisiä mitä kuvitella saattaa. Hän on avoin, cool ja todella hauska. Robottipukujen kantamisen aiheuttaman kivunkin läpi hän sai minut nauramaan. Monena päivänä ainoastaan positiivinen asenne sai jaksamaan, ja Tom on täynnä intoa. Vaikka kuvasimme 40 kiloa painavat asut yllämme sateessa keskellä marraskuuta, hän ei antanut sen masentaa.

Cruisen toimintaelokuvakokemus osoitti hyvät puolensa kuvausten ulkopuolellakin.

– Hän otti minut siipiensä suojaan ja varmisti, että minusta pidetään huolta. Hänellä oli kokonainen omien ihmisten tiimi, joten paikalla oli esimerkiksi kiropraktikko koko ajan. Oma lääkintäihminen. Hän on tehnyt niin paljon tällaisia elokuvia, että tietää kuinka nopeasti asiat voivat mennä pieleen, Blunt toteaa.

– Suosikkejani Tomin roolisuorituksista ovat ne, joissa hän esittää ylivoimaisen tehtävän eteen joutunutta miestä. Tämä on yksi niistä – ja hän on niin hauska siinä. Hän ei ole tavallinen toimintasankari vaan tyyppi, joka kammoaa verta ja saa vastuulleen maailman pelastamisen.

Teksti: Jouni Vikman
Haastattelu: Warner Bros

Edge of Tomorrow tulee ensi-iltaan 28. toukokuuta. Lue lisää elokuvasta seuraavasta Episodista 6/2014. Ilmestyy 6. kesäkuuta.

Lisää luettavaa