Elokuvasarjaksi suunniteltu fantasiatapaus jää nuolemaan haavojaan – jatko siirtyy hamaan tulevaisuuteen

Twilight-nuorisoa kosiskellut Varjojen kaupungit: Luukaupunki saa odottaa jatkoa tovin pidempään kuin oli aluksi suunniteltu.

Fantasiakirjasarjan ensimmäisen filmatisoinnin, Luukaupungin piti saada jatko-osa jo ensi vuonna, mutta esituotannossa olleen Tuhkakaupungin kuvaukset on nyt siirretty jonnekin tulevaisuuteen. Tuotantoyhtiö haluaa ottaa lisäaikaa sarjan fanien kannalta uhkaavalta kuulostavalla verukkeella: ”analysoidakseen elokuvan (tähänastisia) tuloksia”.

Syy viivästykselle, tai kenties koko elokuvasarjan perumiselle, löytyy Luukaupungin lipputuloista. 60 miljoonaa dollaria maksanut elokuva on kerännyt maailman valkokankailta tähän mennessä vasta 37 miljoonaa dollaria, joten ainakaan alku ei ole ollut vakuuttava jo pari viikkoa esimerkiksi Yhdysvalloissa pyörineelle elokuvalle.

Varjojen kaupunkien jatkoa ei ole kuitenkaan virallisesti peruttu, joten jatko-osaan kiinnitetyt ohjaaja Harald Zwart ja näyttelijät Lily Collins ja Jamie Campbell Bower joutuvat odottamaan lopullista ratkaisua ennen uusia urasuunnitelmia.

Lähde: The Hollywood Reporter

(Episodi/JSV)

Aiheeseen liittyvät elokuvat