Elokuvateatteri Maxim avaa ovensa perjantaina – luvassa laatuelokuvia ja alkoholitarjoilua

Uudistunut elokuvateatteri Maxim avataan perjantaina 9. helmikuuta. Finnkino lupaa paitsi huippuohjelmistoa myös uudenlaisia elokuvateatterikokemuksia.

Helsingin keskustassa Kluvikadulla sijaitseva Maxim avautuu uudelleen yleisölle perjantaina. Ensi-iltaohjelmistossa on luvassa Oscar- ja Golden Globe -suosikkeja sekä vanhoja klassikoita. Elokuvia katsoessa voi nyt viedä saliin alkoholijuomia ja naposteluannoksia, joita myydään teatterin aulabaareissa.

Sali on ollut pari vuotta suljettuna. Remontin valmistuttua avajaispäivänä esitetään muun muassa Giuseppe Tornatoren Cinema Paradiso (1988), Michael Haneken uusin ohjaustyö Happy End ja Oscar-ehdokkuuksia haalinut Guillermo del Toron The Shape of Water.


Maximissa on entiseen tapaan kaksi elokuvasalia, mutta nyt penkit ovat selvästi suurempia, ja niiden vieressä on pienet pöydät tarjoiluja varten. Tarjoilut voi tilata myös etukäteen verkosta.

Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on näin ollen Suomen vanhin elokuvateatteri. Maximi on museoviraston suojelema teatteri, ja Europa Cinemas -verkoston jäsen. Elokuvateatteriverkoston tarkoituksena on edistää parhaiden eurooppalaisten elokuvien esittämistä.

Lisätietoja Maximin sivuilla.

Kuvat: Parviainen Arkkitehdit Oy

Aiheeseen liittyvät jutut