Elviksen näyttelijä kiidätettiin sairaalaan vain päivä Elviksen kuvausten päättymisen jälkeen: Heräsin neljältä aamulla järjettömän kivun kanssa”

Keho pisti stopin.

29.5.2022 17:46

GQ haastatteli kesäkuussa julkaistavan Elvis-elokuvan päätähteä Austin Butleria. Elvis on Moulin Rouge!:n ohjanneen Baz Luhrmannin ensimmäinen elokuva yhdeksään vuoteen. Edellinen oli The Great Gatsby.

Butler sai roolin elokuvasta osin Denzel Washingtonin ansiosta – Washington oli juuri työskennellyt Butlerin kanssa Broadwaylla ja otti nuoren näyttelijän siipiensä suojaan. Washington soitti Luhrmannille, jota ei tuntenut, ja kehui Butlerin kykyjä näyttelijänä.

Butler onkin saanut valtavasti kiitosta roolistaan Elvis Presleynä jo ennakkoon. Elokuvan ensi-ilta nähtiin Cannesin elokuvajuhlilla. Rooli kuitenkin vaati veronsa. Butler sanoo, että kuvausten jälkeisenä päivänä hänet kärrättiin välittömästi sairaalaan, kun hän heräsi suurten kipujen kanssa.

”Seuraavana päivänä heräsin neljältä aamulla järjettömän kivun kanssa ja minut kyydittiin sairaalaan. Kehoni alkoi vaan sammua päivää sen jälkeen, kun saimme Elviksen purkkiin”, hän sanoo. Kyseessä oli virus, joka saa aikaa umpilisäkkeen tulehduksen kaltaisen kivun. Butler joutui olemaan vuodelevossa viikon.

Butler hengitti Elvistä aamusta iltaan. ”Luin vain juttuja, jotka liittyivät Elvikseen. Kuuntelin vain Elvistä. Vain Elvikseen vaikuttaneita ja Elvistä itseään, en mitään muuta”, hän kertoo. Butler kysyi kanssanäyttelijältään Tom Hanksilta, kuinka voi pysyä järjissään projektin aikana.

Hanks neuvoi, että lukee itse jotain joka päivä, mikä ei liity millään tavalla työhön, jota sillä aikaa työstää. Se auttoi Butleria selviämään.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia