Ennustus: vuoden 2023 kassamagneettikuninkuus on kahden kauppa

Vuoden tuottoisimmasta elokuvasta kisaa kaksi hyvin erilaista elokuvaa.

1.1.2023 10:00

Vaikka Avatar 2 niittää huippumenestystä juuri nyt, on epätodennäköistä että se olisi vuoden 2023 tuottoisin elokuva. Tämä johtuu siitä, että elokuvan tuotot jakaantuvat uuden vuoden molemmin puolin.

Christopher Nolanin ydinpommikeksijästä kertova Oppenheimer ja Greta Gerwigin Barbie ovat Screenrantin kandidaatit vuoden tuottoisimmaksi elokuvaksi. Kummankin ensi-ilta on kaavailtu heinäkuun 21. päivälle, joka on vuoden tuottoisimpia ajankohtia lipunmyynnin suhteen.

Vaikka elokuvat ovat teemoiltaan erilaisia, molempien ohjaaja on Oscar-ehdokas vuodelta 2018. Gerwig oli ehdolla vuoden parhaaksi ohjaajaksi elokuvasta Lady Bird ja Nolan Dunkirkillä vuoden parhaaksi elokuvaksi.

Barbie ja Oppenheimer vetoavat eri kohdeyleisöön ja eri keinoin. Nolanilla on vakiintunut fanikunta, joka haluaa nähdä kaiken, mitä ohjaaja tekee. Barbien pääosassa nähdään puolestaan Hollywoodin kaksi ehkäpä vetovoimaisinta tähteä: Margot Robbie ja Ryan Gosling.

Barbie herättää naispuolisissa katsojissa nostalgian tunteita. Oppenheimer vetoaa enemmän miehiin ja valttikortti ovat häikäsivät visuaalit, joilla ydinräjähdys tuodaan valkokankaalle.

Elokuvilla on myös haastajia. Samana kesänä Tom Cruise pamauttaa pihalle Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Onen, joka ei ehkä voita oscaria, mutta tuottaa jälleen kasapäin lipputuloja.

Mielenkiinnolla odotamme, kuka kruunataan vuoden 2023 lipputulokuninkaaksi!

Lähde: Screenrant.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia