Suomalaistoimittajien ensireaktiot uudesta King Kong -elokuvasta ovat ristiriitaisia: ”Kong tulee ja murskaa!”, ”Pelkkää bittimössöä”, ”Viihdyttävä seikkailuleffa”, ”Tylsimmät hirviöt miesmuistiin”

Kong: Pääkallosaari tarjoaa toisten mielestä hyvää seikkailuviihdettä, mutta kaikki eivät lehdistönäytöksessä innostuneet.

Kong: Pääkallosaari esitettiin suomalaistoimittajille torstaina. Episodin toimituksessa uusi King Kong -seikkailu sai aikaan ristiriitaisia reaktioita. Lue tästä ensikommentit.

Jouni Vikman:
Kong: Pääkallosaari on kuin nykytekniikalla toteutettu hölmö hirviöelokuva parin vuosikymmenen takaa. Kekseliäisyys on kohdistettu hirviöiden ulkoasuun ja komeisiin kuviin juonen tai kiinnostavien hahmojen kehittämisen sijaan. Siksi onkin vähän huono omatunto, että elokuvasta piti niin paljon kuin piti.”

Jesse Huusari:
”Tyylikästä ajankuvausta ja viihdyttävää dialogia varjosti surkeimmat ja tylsimmät hirviöt miesmuistiin. Toisaalta ne saivat ison digiapinan näyttämään aavistuksen elävämmältä, jos väkisin jotain hyvää haluaa hakea. Tyylikkäät yksityiskohdat ja John C. Reilly pitivät mielenkiinnon joten kuten yllä loppuun asti.”

Jussi Huhtala:
”Tehokkaan ja visuaalisesti kekseliään alun jälkeen elokuva romahtaa täydellisesti. Lukuisista henkilöhahmoista kukaan ei nouse kunnolla esille – ei edes karvainen jättiapina, joka joutuu kilpailemaan valkokangasajasta toinen toistaan typerämpien digiörkkien kanssa. Loppupuoli onkin pelkkää bittimössöä, nolottavan epäuskottavia kohtauksia ja surkeaa dialogia. Hyviä näyttelijöitä käy sääliksi. Kunnon camp-arvotkin puuttuvat.”

Päivi Laajalahti:
”Kongissa on samaa viihdyttävää vetovoimaa kuin Godzillassa. Käsikirjoitus on iät ja ajat kierrätettyä huttua lause toisensa jälkeen, mutta kun Kong astuu kuvaan, ei tarinan langanohuilla ihmishahmoilla tai käsikirjoituksen kökköydellä ole suurtakaan väliä sillä Kong on kunkku.”

Niko Ikonen:
”Trailereiden perusteella odotin turhanpäiväistä tehostesotkua, mutta suureksi yllätykseksi Kong: Pääkallosaari tarjosikin älyvapaan, pöhkön ja hillittömän hauskan tehostesotkun. Kong on suurenmoista viihdettä. Mielettömän upean näköinen, täynnä pieniä ja suuria silmäniskuja populaarikulttuurin eri laidoille, yksityiskohtainen, vauhdikas sekä typerän idioottimainen. Vähän niin kuin Transformersit ja Fast & Furiousit: siis täydellistä aivot narikkaan -viihdettä. Eihän näistä saisi edes oikeasti pitää (tai myöntää pitävänsä), mutta ei voi mitään! KONG TULEE JA MURSKAA! Kannattaa muuten jäädä teatteriin lopputekstien ajaksi, lopussa tulee erittäin kiva ”pieni” ylläri.”

Hannu Liekso:
”Kong on Pääkallosaaren ehdoton kuningas. Tämä käy ilmi uusimmasta tästä jättigorillasta kertovasta elokuvasta, josta on jo muutama filmatisointi pohjalla aina Hollywoodin kultakaudelta lähtien. Nyt ollaan Vietnamin sodan tunnelmissa, ja se näkyy elokuvan kuvastossa. Kong: Pääkallosaari on viihdyttävä ja sujuva seikkailuleffa, joka pesee Peter Jacksonin teoksen mennen tullen. Toki tarinakin on hyvin erilainen, vaikka suurilta örkeiltä ja öttiäisiltä ei nytkään vältytä.”

Kong: Skull Island tulee Suomen teattereihin 10. maaliskuuta. Lue lisää elokuvasta uudesta Episodista 2/2017.

Aiheeseen liittyvät jutut