Ensimmäinen suomalainen HBO Max -sarja on tosiasia – Kuusiosaisen nordic noir -rikossarjan tuotanto alkaa

Mia Ylönen ja Aleksi Bardy. Kuva: HBO Max.

HBO Max on tänään julkistanut ensimmäisen suomalaisen sarjansa.

Lokakuussa Suomeen saapuvan suoratoistopalvelun ensimmäinen suomalainen Max Original -alkuperäissarja on Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn luoma ID.

Kuusiosaisen rikossarjan tuottaa Helsinki-filmi.

Sarja kertoo suomalaisesta Emmasta, joka tutkii työkseen taideväärennöksiä. Hän soluttautuu tukholmalaiseen huutokauppakamariin tutkiakseen yhtiön yhteyksiä pahamaineiseen rahanpesijään.

Kuudesta 50 minuutin jaksosta koostuva sarja tarkastelee identiteetin, moraalin ja omien rajojen asettamisen kysymyksiä, kuvailee Mia Ylönen.

”Me kaikki elämme monien identiteettien ristipaineessa. On työminä, yksityinen minä, unelmiemme sankari-minä, menneisyyden haavoittama uhri-minä ja onnellinen, täydellistä elämää sosiaalisessa mediassa elämä ihanne-minä. Kuka itse olisit, jos voisit olla kuka tahansa? Iloitsisitko mahdollisuudesta luoda nahkasi ja löytää itsesi uudelleen, vaikka se tarkoittaisikin vanhan minäsi hylkäämistä?”, Ylönen kertoo tiedotteessa.

Aleksi Bardy haluaa tulevan sarjan seisovan ylpeänä temaattisten ja tyylillisten HBO-edeltäjiensä rinnalla.

”Sarjassa tulevat yhdistymään korkeiden panosten trillerin syke ja taideväärennösten visuaalisesti lumoava maailma. Yhdistelmä on ennennäkemätön – toiminnan, tunteen ja taiteen räjähdys”, Bardy kuvailee.

“Olemme innoissamme voidessamme vahvistaa ensimmäisen suomalaissarjamme ja antaa suomalaiselle luovalle yhteisölle mahdollisuuden esitellä osaamistaan HBO Maxilla”, sanoo vastaava tuottaja Christian Wikander.

ID avaa näkökulman taiteen mustaan pörssiin, jossa liikkuvat miljardiluokan rahasummat. Pohjolan kesäkuukausina kuvattavassa sarjassa tulee olemaan ainutlaatuinen visuaalinen maailma: kutsumme sitä värikkääksi Nordic noiriksi.”

Sarjan tuotannon on tarkoitus alkaa vuonna 2022. ID on toistaiseksi vielä työnimi, eikä näyttelijöitä tai ohjaajaa tässä vaiheessa ole julkistettu.