Ensireaktiot Independence Dayn jatko-osasta: ”Päräyttävä”, ”Umpityperä”, ”Viihdyttää koollaan ja hölmöydellään”

Episodin toimitus pääsi katsomaan tarkoin varjellun Independence Dayn jatko-osan ennakkoon.

Independence Day: Uusi uhka ilmestyy 20 vuotta alkuperäisen jälkeen. Jatko-osa herätti sekä myönteisiä kommentteja että pettymyksen tunteita.

Jesse Huusari:
”Päräyttävä. Ensimmäinen sana joka tulee mieleen kun lapsuuden suosikki tuodaan takaisin isompana ja suurempana 20 vuoden jälkeen. Visuaalisesti erittäin vaikuttava ja juoneltaan juuri suloisen typerä elokuva viihdyttää koko genrelleen erittäin maltillisella kestollaan. Kaikesta paistaa se, että elokuvaa tehtäessä kaikilla, erityisesti Jeff Goldblumilla, on ollut ihan pirun hauskaa!”

Jouni Vikman:
Roland Emmerich ei ole 20 vuodessa oppinut mitään uutta elokuvantekemisestä, ja hyvä niin! Umpityperä jatko-osa venyy ja paukkuu, ja tekee kaiken mitä alkuperäinenkin mutta PAAALJON isommin. Ja ennen kaikkea se viihdyttää niin koollaan kuin hölmöydellään. Kuin norsun kokoinen koiranpentu jahtaamassa häntäänsä posliinikaupassa.”

Jussi Huhtala:
”Tulta ja tulikiveä sataa jälleen tuutin täydeltä, ja elokuvassa on mukana kaikki Emmerich-katastrofielokuvan kliseet: foliohattu päässä tehty käsikirjoitus, huonot vitsit, hämmästyttävät yhteensattumat ja tietenkin valtavalla mittakaavalla toteutettu maailmaa uhkaava tuho. Loppupuolella efektien käyttö karkaa käsistä, ja tulee hieman liikaa Emmerichin Godzilla mieleen.”

Niko Ikonen:
”Roland Emmerich. Saksalaisohjaaja, joka on enemmän jenkki kuin teksasilainen punaniska jättimaasturissaan ja KKK-kaavussaan. Emmerich on aina onnistunut silittelemään minua vastakarvaan. ID4R on kaikkea sitä, mitä voi kesän ääliömäisimmältä alien-leffalta odottaa. Se on jättimäinen, se on hauska, se on typerämpi kuin blondivitsi hississä, mutta silti se onnistuu ärsyttämään vaikka siitä tulisi pitää. En voi sille mitään. Emmerich on ohjaajien Jim Carrey ja Adam Sandler: ei vaan pysty, ei kykene. Kiinalaisrahoitus onneksi estää tällä kertaa kaiken ylenpalttisen patriotismin ja jenkkilipun heiluttelun. Emmerich ei onnistunut tekemään Amerikasta suurta.”

Hannu Liekso:
Independence Dayn uusin päivitys ei tavoita enää samaa tunnelmaa, kuin sen ensimmäinen osa 20 vuotta sitten. Vaikka ohjaaja on sama, tuntuu Roland Emmerich taantuneen viime vuosina aivottomien tehoste-elokuvien tekijäksi, jotka eivät tuo mitään uutta mihinkään. Tarinan asetelma vaihtelee hieman, mutta muuten kaava on täsmälleen sama. Joitain samoja näyttelijöitä on saatu mukaan tähän, ja he yrittävät pelastaa sen minkä voivat.”

Independence Day: Uusi uhka tulee teattereihin 29. kesäkuuta. Varsinainen arvio julkaistaan edellisenä päivänä.

Aiheeseen liittyvät jutut