Espoo Ciné järjestää erikoisohjelmia – Viikonloppuna luvassa setti Jussi-ehdokkaita

Kino Tapiolassa järjestetään erikoisnäytöksiä.

24.3.2022 16:30

Espoo Ciné -elokuvafestivaali esittää parhaan dokumenttielokuvan Jussi-ehdokkaat lauantaina.

Espoo Ciné -festivaali järjestetään tänä vuonna 29.8. – 4.9.2022 Espoossa ja Helsingissä.

Festivaali järjestää myös oheisohjelmia. Tulevana lauantaina 26.3.2022 festivaalin kotiteatterissa Kino Tapiolassa esitetään parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkintoon ehdolla olevat kolme elokuvaa festivaaliluontoisesti peräkanaa.

Elokuvat ovat Anna Antsalon Meren tuomat, Tuija Halttusen Näin pilvet kuolevat sekä Rahul Jainin Invisible Demons – Tuhon merkit.

Espoo Cinén uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Laura Laaksonen, joka toimi tätä ennen Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtajana.

Festivaali on aloittanut hänen kautensa valikoidulla erikoisnäytöksillä. Ukrainan sodan uhreille järjestettiin maaliskuussa yhdessä Kino Tapiolan kanssa tukinäytös, jossa esitettiin Sergei Loznitsan dokumentaarinen elokuva Donbass Itä-Ukrainan miehitetyiltä alueilta.

Näytöksen lipputulot ohjattiin lyhentämättöminä Suomen Punaisen Ristin Ukrainan katastrofirahastoon.

Laura Laaksonen kommentoi ensimmäistä kauttaan seuraavasti:

”On suuri kunnia päästä vetämään kotikaupungin omaa leffafestaria, jossa olen itse käynyt ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla. Ehkäpä yleisössä näkyy myös lapsuudentuttuja. Myös Espoo Cinén ohjelmisto on rakkaudella valittu ja tunnelma ainutlaatuinen. Festivaalin oma teatteri Kino Tapiola on yksi Suomen hienoimpia saleja, ellei hienoin!”

Hän jatkaa maailmantilanteesta:

”Sota Ukrainassa on järkyttänyt meitä kaikkia syvästi ja olemme lahjoittaneet maaliskuun tapahtumien lipputuloista osan Suomen Punaisen Ristin Ukrainan katastrofirahastoon. Järjestimme myös Kino Tapiolan kanssa erillisen näytöksen Ukrainan tukemiseksi.”

Dokumenttielokuvatkin ovat saaneet Laaksosen aikana jo erikoishuomiota:

”Sain idean esittää Jussi-ehdokasdokkarit Kino Tapiolassa ennen kaikkea siitä, että pandemian aikaan dokumenttielokuvia on ollut hyvin vaikeaa nähdä isolta kankaalta. Nyt yleisölle ja Jussi-äänestäjille tulee mahdollisuus nähdä kaikki kolme ehdokaselokuvaa varsinaisessa teatteriympäristössä.”

”Nämä kaikki kolme elokuvaa käsittelevät ihmisen vaikutusta ympäristöön. Tämä tärkeä aihe on jäänyt mediassa viime viikkoina ymmärrettävästi sotauutisten varjoon. Itse ongelma ei ole silti hävinnyt mihinkään. Siksi iloitsin, että juuri nämä dokkarit saivat ehdokkuuden ja pitävät tätä äärimmäisen tärkeää asiaa pinnalla. Vaakalaudalla on meidän kaikkien tulevaisuus ja toimia pitäisi heti!”

Dokumenttielokuvien Jussi-ehdokkaat

Kino Tapiola, Espoo.
Lauantai 26.3.2022
Meren tuomat – kello 12.00
Näin pilvet kuolevat – kello 13.30
Invisible Demons – Tuhon merkit – kello 15.15

Lisätietoja ja lippuja Kino Tapiolan sivuilla.

Lisää luettavaa