Espoo Ciné juhli moninaisuutta – festivaali ylitti järjestäjien odotukset

Festivaaliohjelmistossa oli tänä vuonna yli sata elokuvaa.

6.9.2022 15:30

Espoo Cinén sunnuntaina päättynyt 33. festivaalikausi ylitti järjestäjien mukaan kävijäodotukset.

Tiedotteen mukaan 29.8.-4.9.2022 järjestetyllä festivaalilla vieraili yli 16 000 katsojaa paikan päällä ja 1000 virtuaalisesti.

Tämän vuoden uutuutena festivaali järjesti kirkkonäytöksiä sekä Sinun Ciné -ideakilpailun, joka loi kohtaamispaikan vähemmistöille ja elokuva-alan tekijöille. Palkinnon sai Pinja Eskola ideallaan vammaisen ja vammattoman kohtaamisesta larppausdraaman puitteissa.

Festivaalilla oli myös suosittuja oheistapahtumia, kuten lapsille ja nuorille tarkoitettu rinnakkaisfestivaali Junior Ciné. Lisäksi suosittuja oheistapahtumia olivat pääteemoihin liittyvät keskustelutilaisuudet.

Toiminnanjohtaja Laura Laaksonen iloitsee festivaalin hyvästä kävijämäärästä: “Olen todella iloinen, että ihmiset löysivät tapahtumaan poikkeusvuosien jälkeen. Kävijämäärä ylitti odotuksemme koronan jälkeen.”

Hän jatkaa: “Iloitsemme erityisesti Alexi Laiho – End of Fucking Story -yönäytöksen suosiosta sekä suomalaisten että ulkomaisten fanien keskuudessa. Tapahtumaan saapui vieraita Ranskasta, Portugalista ja Saksasta saakka kunnioittamaan kitaristin muistoa.”

Espoo Ciné -palkinto annettiin tänä vuonna Anna Erikssonille. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai taholle, joka edistää kotimaista elokuvakulttuuria kohti monimuotoista eurooppalaisuutta.

Anna Eriksson saapuu Espoo Cinén vieraaksi juhlanäytökseen, joka järjestetään Kino Tapiolassa 22.10.2022 kello 14.00. Tuolloin esitetään Anna Erikssonille tärkeä eurooppalainen elokuva, Pier Paolo Pasolinin Matteuksen evankeliumi sekä Erikssonin oma elokuva W. Hän on itse paikalla esittelemässä molemmat elokuvat. Liput näytökseen tulevat myyntiin lokakuussa.

Festivaaliohjelmistossa oli tänä vuonna runsaat 100 elokuvaa. Espoo Cinén ohjelmistopäällikkö Mickael Suominen on hänkin tyytyväinen tämän vuoden festivaaliin:

“Oli ilahduttavaa, että kahden koronavuoden jälkeen saatoimme jälleen tehdä festivaalin sen normaalissa laajuudessa. Erityisesti festivaalin pääteemat Tytöt ja Crip Ciné saivat osakseen paljon kiitosta. Kiinnostus nähdä moninaisuutta juhlivia elokuvia suurella kankaalla oli ilmeinen.

Ensi vuonna Espoo Ciné -festivaalia vietetään 21.–27.8.2023. Sitä ennen on kuitenkin luvassa Espoo Cinén erikoisnäytöksiä Kino Tapiolassa.

Lisää luettavaa