Fanipojilla foliopipot liian kireällä: vetoomus ”Disneyn harjoittamaa kriitikoiden voitelua” vastaan

Internet gonna internet. Parhaillaan verkon varjoisemmilla alueilla leviää salaliittoteoria, jonka mukaan Disney maksaisi elokuvakriitikoille elokuviensa hyvistä arvosteluista.

Salaliittofanipojat väittävät, että Disney on maksanut kriitikoille Marvel-universumiin kuuluvien elokuvien ylistämisestä. Samaiset tyypit höyryävät myös siitä, että kriitikoille maksetaan muiden supersankarileffojen järjestelmällisestä haukkumisesta.

Nyt kun X-Men: Apocalypse ei ole kovin kummoisia arvioita maailmalla kerännyt, on tämä hullu teoria ottanut taas siivet alleen. Change.orgiin on ilmestynyt vetoomus nimeltä ”Stop Disney from paying critics” eli kotimaalaisittain ”Pysäyttäkää Disneyn kriitikoille maksamat lahjukset”.

Alla pieni esimerkki vetoomuksen sielunmaisemasta:

”Disney on järjestelmällisesti maksanut kriitikoille, jotta he hyökkäisivät muita kuin MCU:hun (Marvel Cinematic Universe) kuuluvia elokuvia vastaan. MCU-elokuvat ovat turvassa. Ne eivät ole haastavia. Ne ovat aivan kuten sarjakuvaleffat ”kuuluisivatkin olla”. Ne eivät jaa mielipiteitä tai herätä ajatuksia. Ensin he haukkuivat Batman v Supermanin. He raivasivat BvS:n tieltään, antoivat Civil Warille (joka ei ole täydellinen elokuva) Oscarin ja nyt he ovat raivaamassa Apocalypsea tieltään… Sitten he loukkaantuvat, kun heitä syytetään lahjojen vastaanottamisesta. Myös Deadpool olisi kohdannut saman kohtalon, mutta se julkaistiin jo helmikuussa, joten se ei ollut uhka.”

Vetoomuksessa kerrotaan myös, että ”Meidän tulee levittää tietoa, jotta tämä maailmanlaajuinen suunnitelma ei toteutuisi, ja elokuvamme pysyisivät luovina, eikä kaikki päätyisi Disneyn omistukseen”.

Vetoomuksen on tällä hetkellä allekirjoittanut 449 huolestunutta fania. Voit käydä lukemassa sen täältä.

Voit myös sen sijaan katsella vaikkapa Episodin toimituksessa kuhinaa aiheuttaneen X-Men: Apocalypsen tuoreimman trailerin.

Kuva: X-Men: Apocalypse

Lähde: Den of Geek

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut