Fantasiasarja jatkuu: Outolintu lentää jälleen

1.2.2015 13:56

Veronica Rothin nuorille suunnatuissa fantasiakirjoissa yhteiskuntarauha pyritään turvaamaan jakamalla ihmiset luonteenpiirteittensä mukaisiin ryhmiin, joilla kullakin on omat tarkkaan rajatut vastuualueensa: Vaatimattomat, Uskaliaat, Rehdit, Terävät ja Sopuisat. Kun nuori testien jälkeen valitsee ryhmänsä, kysessä on loppuelämän määrittävä päätös, joka saattaa merkitä eroa perheestä ja ystävistä.

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa Tris saa havaita olevansa poikkeusyksilö, joka sopisi useampaan ryhmään. Yhteiskuntajärjestyksen kannalta erilaiset yksilöt ovat vaarallisia, ja Tris yrittää piilottaa poikkeukselliset ominaisuutensa. Neil Burgerin ohjaamassa, viime huhtikuussa ilmestyneessä elokuvassa Trisiä esitti Shailene Woodley.

Ensimmäinen osa oli nimeltään yksinkertaisesti Divergent – Outolintu, mutta jatko-osalla on hieman kömpelömpi nimi Outolintu-sarja: Kapinallinen, vaikka tietysti nykyään on aina mukavaa, kun vaivaudutaan käyttämään suomenkielisiä nimiä. Osien välillä Woodleysta tuli todellinen supernimi Tähtiin kirjoitetun virheen menestyksen myötä. Hauskinta on, että Tähtiin kirjoitetun virheen rakastavaiset Woodley ja Ansel Elgort esittävät Outolintu-sarjassa sisaruksia.

Jatko-osassa panokset kovenevat edellisen elokuvan lopussa paenneen Trisin etsiessä liittolaisia ja vastauksia tulevaisuuden Chicagon raunioissa. Vallan kaapanneiden Terävien johtaja (Kate Winslet) jahtaa kapinallisia armotta. Juostessaan aikaa vastaan Trisin, hänen Caleb-veljensä ja Trisin rinnalla paenneen Neljän (Theo James) täytyy selvittää mitä suojellakseen Trisin perhe uhrasi elämänsä.

Tris tunsi syyllisyyttä jo valittuaan eri ryhmän kuin mihin hänen vanhempansa kuuluivat, ja jouduttuaan siten heistä eroon. Vanhempien kuolema Trisin paetessa vallankaappauksen pyörteissä painaa tytön mieltä entistä enemmän. Niinpä hän on valmis tekemään kaikkensa suojellakseen rakkaimpiaan.

Odotettavissa on vielä kovempia testejä ja haasteita, jossa Tris joutuu soveltamaan kykyjään, kun hän ja Neljä etsivät totuutta siitä, mitä heidän maailmalleen oikeasti tapahtui ennen uuden luokkayhteiskunnan perustamista. Totuus menneisyydestä voi vaikuttaa koko maailman tulevaisuuteen – mutta ensin heidän pitää välttää Terävien ansat.

Outolintu-sarja: Kapinallinen tulee ensi-iltaan 20. maaliskuuta.


(Episodi/JV)

Lisää luettavaa