Game of Thronesin nuori tähtönen: miehiä esineellistetään aivan yhtä paljon kuin naisiakin

13.8.2015 21:57

Game of Thronesissa Margaery Tyrelliä näyttelevä Natalie Dormer kertoo tuoreessa The Guardianin haastattelussa, että myös miehiä esineellistetään tv-sarjoissa ja elokuvissa.

”Minulla on kokemusta näistä mahtavista töistä, joissa myös miehiä esineellistetään. Myös miesnäyttelijät kärsivät siitä. Teemme visuaalista taidetta, joten tietenkin meitä arvostellaan ulkonäkömme perusteella.”

Game of Thronesissa ei ole ollut aivan niin paljon alastomia miehiä kuin naisia, mutta sarjoissa kuten Spartacus on miehet valittu rooleihinsa ulkonäön ja charmin perusteella. Internetissä on myös tarpeeksi Jon Snow- ja Robb Stark -meemejä todistaakseen tämän. Kuitenkin puhutaan vain naisiin kohdistuvasta esineellistämisestä ja seksismistä.

Game of Thronesin seksikohtauksia on arvosteltu, kuten saimme todeta erään viidennen kauden shokeeraavan tapahtuman jälkeen. Dormer puolustelee kuitenkin Game of Thronesin maailmaa:

”Thrones on siitä hyvä esimerkki. Väkivalta on luonnollista. Se ei ole ylityyliteltyä, eikä sitä ihannoida. Seksi on myös erittäin todellista ja likaista. Ihmiselon raa’asta puolesta saadaan ammennettua parempaa draamaa.”

Vaikka naisten avuja jaksetaan kauhistella, niin myös miehet näyttävät paljasta pintaa oikein mieluusti. Seksi myy ja tulee myymään jatkossakin, vaikka tietyt tahot haluaisivat näitä kohtauksia sensuroidakin. Eivätkä näyttelijät tekisi näitä kohtauksia, jos pitäisivät niitä jotenkin väärinä tai esineellistävinä.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa