George Clooneyn alku-uran trilleri on nyt Netflixissä – peloton tähti teki itse useimmat stunttinsa

IMDb-arvosana on 6,0.

6.2.2024 07:00

Netflixiin on lisätty elokuva Rauhantekijä (1997). Se on yhdysvaltalainen poliittinen toimintatrilleri, joka on DreamWorks Picturesin ensimmäinen elokuva.

Entisen Neuvostoliiton alueella tuhoutuu ydinaseiden taistelukärkiä kuljettava juna oudoissa olosuhteissa. USA:n hallituksen ydinaseasiantuntija Julia Kelly ryhtyy tutkimaan tapausta, ja pian hänelle selviää, että onnettomuus on osa pirullista suunnitelmaa.

Kadonneiden taistelukärkien metsästykseen määrätään myös erikoisjoukkojen eversti Thomas Devoe. Diplomaattinen Kelly ja kovaotteinen Devoe saavat luvan unohtaa henkilökohtaiset erimielisyytensä – ja orastavan romanssinsa selvittäessään tilannetta.

Näyttelijöinä George ClooneyNicole Kidman, Marcel IuresAleksandr BaluevRene MedvesekGary WerntzRandall BatinkoffJim HaynieAlexander Strobele sekä Holt McCallany. Mukana on vielä Clooneyn lisäksi toinen teho-osastonäyttelijä Goran Visnjic.

Ohjaajana toimii Teho-osaston jaksoja ohjannut Mimi Leder. Tuottaja Steven Spielberg vaikuttui hänen työstään sarjassa, joten hän sai ohjauspestin.

Ohjaaja Leder kehui Clooneyta pelottomaksi. Tämä johtui siitä, että Clooney teki itse suurimman osan stunteistaan. Alla traileri.

Lue myös: Venäjällä nousi raivo – uusi sodan ja totalitarismin vastainen elokuva nousi katsojatilaston kärkeen – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa