Nyt suoratoistona: Unohditko jo Schwarzeneggerin vuoden 1987 scifitoiminnan – dystopiakuvaus on täyttä kultaa!

IMDb-arvosana on 6,6.

5.2.2024 19:30

SkyShowtimen valikoimassa on nyt elokuva Juokse tai kuole (1987). Sen innoittamana syntyi tv-sarja American Gladiators (1989). Siitä nähtiin myös suomalainen versio Gladiaattorit.

Kasarileffa visioi, miltä maailma näyttää vuonna 2017. Talous on kuralla, ruokaa ei ole ja öljyvarannotkin ovat vähissä. Yhdysvalloista on kehittynyt poliisivaltio, jota pidetään rautaisessa otteessa.

Kurjuuden keskellä massoja viihdyttää makaaberi selviytymisohjelma The Running Man. Ne, jotka ovat päätyneet ohjelmaan, joutuvat laittamaan panokseksi henkensä. Kilpailijoita saalistavat ihmisjahtiin erikoistuneet ammattitappajat, ja ohjelmaan päätyy myös entinen poliisi Ben Richards (Arnold Schwarzenegger). Hän ei olekaan helppo suupala tappajille.

Näyttelijöinä Schwarzeneggerin lisäksi Richard Dawson, María Conchita Alonso, Yaphet Kotto, Jim Brown, Jesse Ventura sekä Erland van Lidth. Ohjauksesta vastaa Paul Michael Glaser.

Elokuva perustuu Stephen Kingin samannimiseen kirjaan. Hän teki sen salanimellä Richard Bachman, eikä edes elokuvan tuottaja Rob Cohen tiennyt kyseessä olevan King.

Edgar Wright (Baby Driver) puuhaa parhaillaan uusintafilmatisointia elokuvasta. Sen on tarkoitus seurata uskollisemmin Kingin kirjaa.

Elokuva on myös Netflixissä. Alla traileri.

Lue myös: Bond-tytöksi 1500 naisesta valittu Gemma Arterton täytti 38 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, IndieWire

Lisää luettavaa