George Lucas neuvoo elokuvantekijöitä: ”Älkää unohtako perusasioita, älkää haltioituko teknologiasta”

15.3.2014 13:00

George Lucasin jäätyä eläkkeelle, ainakin isoista elokuvista, on hän keskittynyt laukomaan ennustuksia ja mielipiteitä alasta yleensä. Viime kesänä Lucas sekä Steven Spielberg povailivat, että megabudjetin blockbustereiden aika tulee päättymään ja Hollywood on todellisessa vaarassa, jos tulevat suurelokuvan floppaavat.

Ja nyt Lucas, joka on aina ollut teknisen kehityksen aallonharjalla, neuvoo elokuvantekijöitä luopumaan tekniikasta ja pysymään perusasioissa. Star Warsin isä kertoi USC School of Cinematic Arts -oppilaitoksen opiskelijoille, että heidän tulisi pysyä perusasioissa, eikä haltioitua uudesta teknologiasta, sillä se ei Lucasin mukaan ole uutta, vain väline, jolla työskennellään on uutta. Mutta se ei Lucasin mielestä muuta mitään, sillä elokuvataide pysyy edelleen täysin samana, ja se menee yli teknologisen kehityksen.

Erikoisia sanoja mieheltä, joka on aina hehkuttanut teknistä kehitystä ja uusia teknologisia mahdollisuuksia. Mutta ehkäpä Lucas on eläkepäivillään ja autotallissa tekemillään elokuvilla löytänyt jotain suurempaa.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa