George R. R. Martin paljasti parhaimman tv-sarjalopetuksen – eikä se tietenkään ole Game of Thronesin

Selvästi kokemisen arvoinen.

1.9.2023 15:30

Jos kysytään, mikä tv-sarja olisi pitänyt lopettaa paremmin, vastaus voi usein olla Lost, Dexter tai Ensisilmäyksellä eli How I Met Your Mother. Myös fantasiasarja Game of Thronesin päätös jäi kaihertamaan niin yleisöä kuin sen hahmojen ja maailman luojaa, kirjailija George R. R. Martinia. Mutta mitä loppua Martin itse arvostaa?

Lohikäärmeenmunilla ryyditetyn Game of Thronesin kirjallista lopetusta edelleen työstävä Martin otti hiljattain kantaa omalla verkkosivullaan Vanity Fairin listaukseen. Lehti nosti esiin 25 tv-sarjojen jaksoa, joita se piti ”täydellisinä”. Niiden joukossa oli Martinin itse kirjoittaman Game of Thrones -jakson (kausi 2, jakso 9) lisäksi mm. nostoja Sopranosin, Frendien ja Mad Menin kausilta. Yksi listalla mainituista sai kuitenkin suurta kannatusta myös Martinilta.

– Jos minun pitäisi valita näistä täydellisistä täydellisin jakso, se olisi Mullan alla -sarjan päätösepisodi. […] Se päätösjakso oli koko tv-historian paras lopetus, enkä pysty kuvittelemaan, kuinka joku voisi ylittää sitä, Martin kehuu.

Alan Ballin luoma Mullan alla, joka löytyy HBO Maxin (Max) ohjelmakirjastosta, kuvasi Fisherien hautausurakoitsijaperheen elämää viiden tuotantokauden ajan. Sarjan päätösjakso julkaistiin vuonna 2005. Palkitun sarjan jatkamisesta huhuttiin vuonna 2021, mutta asia jäi suunnitteluasteelle.

 

Lähteet: Vanity Fair, Variety

Lisää luettavaa