Ghostbusters-tähti muistelee rooliaan: ”Olen menettänyt töitä sen takia”

7.11.2014 13:44

Ernie Hudsonin hahmoa, Winston Zeddmorea, on aina pidetty jonkinlaisena täyteroolina Ghostbusters-elokuvassa. Näyttelijän Entertainment Weeklyyn kirjoittaman pitkän kirjoituksen mukaan rooli oli kuitenkin alun perin paljon mehukkaampi ja merkittävämpi.

Hudson kertoo, että kävi läpi pitkän koelukuprosessin, jonka päätteeksi hän kuvitteli saavansa roolin, joka tulisi olemaan hänen todellinen läpimurtonsa. Mutta päivää ennen kuvausten alkua rooli muuttui hahmosta, jolla oli mielenkiintoinen tausta ja paljon tekemistä tyypiksi, joka vain kävi ja poistui ruudusta tarpeen mukaan.

”Kun alun perin luin käsikirjoituksen, oli Winstonin hahmo aivan uskomaton, ja ajattelin, että se olisi muutos uralleni. Hahmo tuli mukaan heti alussa yksityiskohtaisella taustatarinalla. Se oli hienoa”, Hudson kirjoittaa.

Viime hetkellä käsikirjoitus muuttui, ja Winstonin hahmo vain moudostui tyypiksi, joka ”kävelee sisään ja sanoo ’jos siitä saa palkkaa, uskon mihin vain te sanotte’.”

Hudsonin oli kuitenkin pakko tarttua rooliin, sillä oli yksinhuoltajaisä, jonka oli elätettävä perheensä. Ajatus siitä, että Ghostbusters käynnistäisi hänen uransa, katosi kuitenkin nopeasti.

”Surullista on, että se, mitä luulin Ghostbustersin tekevän, eli pistävän urani todella käyntiin, ei ikinä tapahtunut. Minulle ei ole koskaan sanottu, että olen saanut jonkin roolin Ghostbustersin takia; luulen itse asiassa, että olen menettänyt töitä sen takia”, Hudson muistelee.

Studio halusi antaa kovasti pidetylle, ja Haamujengin kasvoiksi muodostuneelle Bill Murraylle enemmän tekemistä ja ruutuaikaa, mikä johti yhden hahmon tippumiseen lähes kokonaan. TV:ssä paljon esiintynyt Hudson ei kuitenkaan ole katkera ohjaaja Ivan Reitmanille tai kenelläkään muulle Ghostbusters-jengistä.

”Rakastan näyttelijänä olemista. Nautin vieläkin siitä prosessista. Ja toivon edelleen, että joku päivä saan sen upean roolin, jonka kuvittelin saavani Ghostbustersista. 30 vuotta myöhemmin jatkan yhä etsimistä.”

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa