Hans Zimmer paljastaa miksi ei säveltänyt Christopher Nolanin Tenetiä – Ohjaaja ei reagoinut hyvin

Joskus ei voi tehdä kaikkea mitä haluaa.

28.12.2021 22:30

CinemaBlend haastatteli säveltäjä Hans Zimmeriä, joka paljasti syyn sille, miksi jätti ohjaaja Christopher Nolanin uusimman Tenet -elokuvan säveltämättä, vaikka on säveltänyt valtaosan Nolanin elokuvista.

Ilmeinen syy tietysti on Denis Villeneuven Dyyni, mutta taustalla oli muutakin. Nolanin reaktio ei ollut Zimmerin mukaan hyvä, kun hän ilmoitti ettei sävellä Tenetiä.

”Yksi asia, joka ihmisiltä jää huomaamatta on se, että lähdin kiertueelle. Yhtäkkiä kiinnostuin valtavasti siitä, vaikka en koskaan uskonut tekeväni sellaista. Siinä olin, yli kuusikymppisenä, ja ajattelin kuinka hauskaa konserttien tekeminen on. Chris ymmärsi sen, ja hän ymmärsi että siellä fokukseni tällä hetkellä on”, Zimmer kertoo.

Zimmerin kiertueet Hans Zimmer Live on Tour ja The World of Hans Zimmer ovat yltänyt myös Helsinkiin. Villeneuven johdosta Zimmer kuitenkin palasi elokuvien pariin. ”Siihen tarvittiin vain yksi sana: Dyyni. Kuten olen aiemmin sanonut, minusta tuntui kuin olisin taas 13 vuotta, ennen kuin urani alkoi. Kaikki ideat alkoivat pursuamaan mielessäni.”

Lisää luettavaa