Harry Potter -legenda puolustaa J.K. Rowlingia – ”Twitter-sukupolvi odottaa voivansa loukkaantua”

AOP

Lisää näkemyksiä kohuun.

Insider uutisoi, että rakastettu näyttelijä Robbie Coltrane puolusti haastattelussa Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingia. Coltrane näytteli Potter-elokuvissa Hagridia.

”Minusta hänen sanomansa ei ole loukkaavaa. En tiedä miksi, mutta on kokonainen Twitter-sukupolvi ihmisiä, jotka odottavat voivansa loukkaantua. He eivät olisi voittaneet sotaa, olisivatko?” Coltrane kysyi haastattelussa.

70-vuotias Coltrane sanoi, että tietää kuulostavansa kärttyisältä vanhalta mieheltä. Hän sanoi, että ei halua keskustella asiasta enempää vihapostin vuoksi. ”En tarvitse sitä elämääni”, Coltrane sanoi.

Rowling tviittasi kesäkuussa kommentteja, jotka tulkittiin transfobisiksi. Rowlingin mukaan naiseus pyyhitään maailmasta pois, kun puhutaan termeillä ”ihmiset, joilla on kuukautiset”. Rowlingin mukaan he ovat naisia, ja että miehillä ei ole kuukautisia. Rowlingin mukaan on vain kaksi sukupuolta.

Coltrane muistetaan Potter-elokuvien lisäksi tv-sarjasta Fitz ratkaisee, sekä Bond-elokuvista Huominen ei koskaan kuole ja Kun maailma ei riitä.

Aiheeseen liittyvät jutut