Harry Potterin velhomaailma jatkuu: Ihmeotukset -jatko-osan nimi selvillä

Ei, kyseessä ei ole ”Ihmeotukset ja niiden olinpaikat tällä kertaa”.

16.11.2017 17:50

J. K. Rowlingin huippusuositun Harry Potter -kirjasarjan pohjalta tehtiin kahdeksan elokuvaa, joista ensimmäinen, Harry Potter ja viisasten kivi, ilmestyi vuonna 2001 ja viimeinen, Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2, kymmenen vuotta myöhemmin. Se ei kuitenkaan tarkoittanut, että taru Rowlingin luomassa velhomaailmassa päättyisi.

Viime vuonna ensi-iltansa sai Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, joka sijoittuu aikaan 70 vuotta ennen Pottereiden tapahtumia. Elokuva kertoo Lisko Scamanderista (Eddie Redmayne), joka saapuu New Yorkiin erikoisia olentoja sisältävän laukun kanssa. Seikkailu alkaa, kun muutama otuksista pääsee vapaaksi.

Elokuva oli tietysti iso menestys ja sille lupailtiinkin jopa neljä jatko-osaa. Nyt niistä ensimmäisen nimi on paljastettu: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald eli suomeksi Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset.

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset jatkaa Lisko Scamanderin seikkailuja. Elokuvan nimen mukaisesti isoon rooliin pääsee edellisessä osassa vain nopeasti nähty paha velho Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Redmaynen ja Deppin lisäksi elokuvassa nähdään edellisestä osasta tutut näyttelijät Katherine Waterston, Ezra Miller, Dan Fogler ja Alison Sudol. Uusia näyttelijöitä ovat mm. Zoë Kravitz, Callum Turner ja Jude Law, joka nähdään Harry Potterista tuttuna Albus Dumbledorena, ennen kuin hänestä tuli Tylypahkan noitien ja velhojen koulun rehtori. Ohjaajana jatkaa David Yates ja käsikirjoituksen on työstänyt Rowling itse. Elokuva ilmestyy tasan vuoden päästä eli 16. marraskuuta 2018.

Lisää luettavaa