Tämä näyttelijä melkein kieltäytyi roolista Harry Potter -elokuvissa

Hahmo nosti hänet tunnetuksi paremmin kuin hänen toinen pahisroolinsa.

Englantilaisen Jason Isaacsin selvästi tunnetuin roolityö on J. K. Rowlingin hittikirjoihin perustuvissa Harry Potter -elokuvissa Lucius Malfoyna, sarjan nimikkohahmoa kiusaavan pojan inhottavana isänä. Isaacs on nyt kuitenkin paljastanut, että oli suuri mahdollisuus, ettei häntä olisikaan nähty roolissa.

Isaacs kertoi Digital Spyn haastattelussa, että hän haki alunperin Gilderoy Lockhart -nimisen hahmon roolia elokuvasarjan toisessa osassa, Harry Potter ja salaisuuksien kammiossa. Lockhartin rooli meni Kenneth Branaghille, mutta hänelle ehdotettiin Luciuksen roolia. Isaacs oli kuitenkin juuri valittu näyttelemään kapteeni Koukkua vuoden 2003 Peter Panissa, eikä hän halunnut esittää kahta pahishahmoa lyhyen ajan sisällä.

– Olin erittäin ärsyyntynyt, kun minulle ehdotettiin toisen hahmon koe-esiintymistä. Sanoin agentilleni, että kun minulle soitetaan, sano heille kieltävä vastaus. Agenttini pyysi minua miettimään asiaa viikonlopun yli, Isaacs muisteli.

– Viikonlopun aikana kaikki tuttuni soittivat minulle; veljentyttäret ja -pojat, kummilapset ja sitten vanhemmat. Kaikki yrittivät suostutella minua ottamaan roolin vastaan. Ei kuitenkaan minun takiani, vaan koska halusivat päästä vierailemaan kuvauspaikalla. Lopulta päätin esittää hahmoa ja luojan kiitos, että tein niin!

Isaacs sanoi myös oman mielipiteensä mahdollisista lisäosista Harry Potter -elokuvasarjaan.

– Jos Jo (Rowling) soittaisi minulle ja sanoisi, että haluaisi tehdä Lucius Malfoysta elokuvan, hän ei ehtisi sanoa lausetta loppuun, kun olen jo sanonut kyllä ja poistunut kodistani! En tosin usko sellaiseen puheluun, Isaacs naureskeli.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut