Harvey Weinsteinia kuonoon tintannut elonkuvantekijä työstää näytelmää kohtaamisestaan tuomitun mogulin kanssa

”Ajattele niitä 11-vuotiaita tyttöjä, joita olet käyttänyt hyväksi ja joiden unelmat olet tärvellyt”, Butterworth lausui Weinsteinille.

11.2.2024 15:00

Kirjailija, ohjaaja ja dramaturgi Jez Butterworth työstää näytelmää, jonka innoituksena toimivat taannoiset kohtaamiset elinikäistä vankilatuomiota suorittavan Harvey Weinsteinin kanssa.

”Ensimmäiset kosketukseni elokuvabisnekseen olivat Miramaxin, erityisesti Weinsteinin kanssa. Hyvin nopeasti kävi selväksi, mikä on pelin henki”, Butterworth kertoo.

Kun Weinsteinin seksuaalirikokset tulivat julki 2017, Butterworth luki ääneen avoimen kirjeensä BBC:n uutislähetyksessä.

”Suosittelen ajattelemaan niitä 11-vuotiaita tyttöjä, joita olet vuosikymmenten saatossa käyttänyt hyväksi ja joiden unelmat olet tärvellyt”.

Butterworth työskenteli Weinsteinin kanssa Nicole Kidmanin tähdittämässä Syntymäpäivätytössä (2001). Butterworthin mukaan Weinstein yritti vaihtaa elokuvan tuottajan ja löi häntä. Butterworth hyökkäsi väliin ja tälläsi puolestaan Weinsteinia.

”Jos Harvey haluaa lähteä jakamaan iskuja, niin on hyvä tietää, että minultakin niitä liikenee ”, Butterworth oli sanonut.

Weinstein suorittaa tällä hetkellä yhteiskestoltaan 39 vuoden pituista vankeusrangaistusta New Yorkin vankilassa.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa