Hauska Kickstarter-kampanja sai tylyn päätöksen – Halusi fiksata The Departedin lopun, Warner Brosin mukaan tekijänoikeusrikkomus

Hauskaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kickstarteriin ilmestyy joskus hyvin järkeviäkin rahankeruu-kampanjoita. Yksi niistä saattoi olla Adam Sacksin luoma kampanja, jossa hän halusi poistaa digitaalisesti Martin Scorsesen The Departed -elokuvan lopussa nähtävän rotan.

Hänen mukaansa rotta on liian ilmiselvä alleviivaus katsojalle siitä, että elokuvan keskeiset hahmot ovat soluttautuneet vastapuolelle. He ovat ”myyriä”, tai jonkun termin mukaan ”rottia”. Seikka on katsojille selvä, mutta Sacksia ärsytti suunnattomasti se, että rotalla vielä kuvastetaan tilanne. Se pilasi hänen mukaansa täydellisen elokuvan.

Hän halusi saada 4000 dollaria, jotta saisi kunnollisen laitteiston jolla poistaa rotta. Sitä vasten hän tarjosi 50 lahjoittajalle blu-ray -versiota The Departedista, ilman rottaa. Tosin järkikin sen sanoo, että kyseessä on tekijänoikeusrikkomus, joten Warner Bros veti kampanjan pois Kickstarterin sivuilta. Et lataisi autoa, joten miksi myisit piraattilevyjä omissa nimissäsi?

Uutisesta kertoi IndieWire.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut