Scorsesen The Irishmanissa yritetään jotain, mitä ei olla aiemmin elokuvassa nähty: ”Se on iso riski”

Jännitys tiivistyy.

Martin Scorsesen pitkäaikainen leikkaaja Thelma Schoonmaker on antanut haastattelun, josta uutisoi mm. MovieWeb. Schoonmaker on työskennellyt Scorsesen kanssa jo 1960-luvulla, mutta aktiivisesti Kuin raivo härkä -elokuvasta lähtien.

The Irishman ei ole Mafiaveljet. Moni odottaa, että sellainen siitä on tulossa, mutta ei ole. Se ei ole Mafiaveljet. Se on täysin erilainen. Se on mahtava. Sitä tullaan rakastamaan”, kolmella Oscarilla palkittu Schoonmaker intoilee.

Sen sijaan lokakuussa ensi-iltansa saava The Irishman on kunnianhimoinen projekti myös teknisellä puolella – elokuvan näyttelijät tulevat nimittäin näyttelemään Schoonmakerin mukaan puolet koko elokuvasta itseään nuorempina. Tässä avuksi tulee tietenkin CGI-tekniikka ja Industrial Light & Magic. Schoonmaker näkee tässä valtavan riskin.

”Nuorennamme näyttelijät elokuvan ensimmäiseen puoliskoon. Ja toisen puoliskon he näyttelevät oman ikäisinään. Se on iso riski.” Schoonmaker ja Scorsese eivät ole vielä nähneet kokonaista kohtausta, jossa näyttelijät ovat nuorennettu, mutta osia.

Nuorennusta on toki käytetty useissa elokuvissa aiemminkin, mutta yli kolmetuntiseksi huhuttu The Irishman olisi ensimmäinen, jossa efektiä käytettäisi niin paljon. Haastavammaksi tilanteen tekee se, että kyseessä on vakava draamaelokuva, jossa lopputuloksen ulkonäöllä on huomattavasti suurempi merkitys kuin vaikka seikkailu- tai toimintaelokuvassa.

Kuva elokuvasta The Irishman

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut