HBO Maxiin lisättiin trilleri parhaasta päästä – mutta mikä *elvetin pakkomielle Hollywoodilla on Bostonista?

IMDb-arvosana on 7,3.

11.12.2021 05:30

HBO Maxista voi nyt katsella elokuvan Menneisyyden ote (2003).

Jimmy, Dave ja Sean ovat ystävyksiä, jotka varttuivat Bostonin työläisperheissä, mutta he ajautuvat erilleen karmean tragedian jälkeen. Vuosia myöhemmin raa’at tapahtumat yhdistävät heidät jälleen, Jimmyn 19-vuotias tytär murhataan kylmäverisesti.

Ohjauksesta vastaa Clint Eastwood. Näyttelijöinä Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden ja Laura Linney.

Warner Brothersin studiopomot halusivat Eastwoodin kuvaavan elokuvan Torontossa, mutta Eastwood kieltäytyi, ja hän sai viedä kuvaukset Bostoniin. Mainittakoon, että tämän(kin) leffan jälkeen on tullut lukuisia elokuvia, jotka sijoittuvat Bostoniin ja sen lähialueille. Hollywood tuntuukin olevan lähes pakkomielteinen kaupungin suhteen, vaikka se on aika pienikin Yhdysvaltojen mittakaavassa – asukkaita on noin 685 000.

The Globe and Mailin Karen Ballard on ihmetellyt niin ikään asiaa. Paitsi että kaupungissa on edullinen verotus, Ballardin mukaan Bostoniin liitetään myös asioita kuten uskollisuus, juuret, kodikkuus ja sen vastapuolena kotien klaustrofobisuus. Usein elokuvat tuovatkin esille vastahakoista rakkautta Bostonin seudun intiimiyttä ja rosoisuutta kohtaan. Kaikkea tätä on kätevä romantisoida ja kehitellä nostalgisia tunnelmia, joka puolestaan luo elokuvamaista vetovoimaa. Alla traileri.

Lähde: IMDb, The Globe and Mail

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia