HBO Nordicille tuli taas yksi huippusarja – ”1970-luvun ajankuva on toteutettu upeasti”

Kahdeksanosainen sarja perustuu tositapahtumiin.

20.6.2020 08:00

HBO Nordicilla esitettävää Mrs. America -sarjaa markkinoidaan lähinnä Cate Blanchettin nimellä, mutta itse asiassa siinä on on useita päähenkilöitä, joille on omistettu omat jaksonsa. Kahdeksanosainen sarja on tasa-arvolain uudistusta 1970-luvulla ajaneen ryhmän dramatisoitu historiikki.

Blanchettin esittämä Phyllis Schlafly oli konservatiivi, joka vastusti tunnettujen feministien (rooleissa muun muassa Rose Byrne, Elizabeth Banks ja Tracey Ullman) ajamaa uudistusta.

Mrs. Americaa on nautinto katsoa. Feministien ja konservatiivien välinen taistelu on toteutettu koukuttavasti, varsinkin kun molemmilla ryhmillä on omat sisäiset kamppailunsa.

Ajankuva on toteutettu upeasti: Nostalgisoitua 1970-lukua nähdään nykyään paljon, mutta harvoin se onnistuu näin mainiosti. Lavastus, puvustus ja biisivalinnat saavat aikakauden elämään, mutta retroilu ei mene överiksi.

Käsikirjoittaja-tuottaja Dahvi Wallerin (Mad Men, Halt and Catch Fire) luomalla sarjalla on useita ohjaajia, joista nimekkäimmät ovat kaksikkona työskentelevät Anna Boden ja Ryan Fleck (Captain Marvel). He vastaavan kahden ensimmäisen sekä viimeisen jakson ohjauksesta.

Tähdet

Lisää luettavaa