Hei boomeri, laajenna tajuntaasi ja ota coolimmin – Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne lähtevät sieniretkelle

Tulossa teattereihin syksyllä.

JP Siilin (Veljeni vartija, Härmä, Ganes) ohjaama ja käsikirjoittama Sieniretki on lehdistötiedotteen mukaan ”tajuntaalaajentava boomerikomedia kaikille aikuisille”.

Syyskuun lopussa teattereihin tulevassa komediassa esittävät  pääosia Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne.

Sieniretkessä Martti Suosalo on PJ, urakuopassa kivistelevä elokuvakäsikirjoittaja. Ville Myllyrinne on Jami, menestyvä autokauppias, PJ:n paras ystävä.

Molemmat ovat kyllästyneet siihen, miten piinallisesti oma pää on jämähtänyt uomiinsa. He päättävät tehdä asialle jotakin ja vuokraavat saaristosta mökin viikonlopuksi, räjäyttääkseen tajuntansa — taikasienillä. Pieni irtiotto miesten kesken karkaa käsistä, kun useat sattumat kääntävät heidän suunnitelmansa päälaelleen.

Hulvattomien käänteiden täplittämän kaverikomedian ytimessä kuplii miesten syvä ystävyys ja haave siitä, että vielä keski-iässäkin voi muuttua tai peräti oppia jotakin uutta.

– Kun käsikirjoittajan nimi on PJ, niin pakkohan se on myöntää, että tarinan päähenkilöillä on esikuvansa. Jossakin autokauppias Jaminkin taustoilla häämöttää paras ystäväni Sami – joka tosin ei ole autokauppias, paljastaa Siili.

– Tarina tietenkin on sepitettä, jota kirjoittaessani en osannut haaveillakaan siitä täysosumasta, että näitä kaveruksia löytyisi näyttelemään napakymppipari, Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Ensimmäisestä yhteisestä harjoituksesta alkaen oli selvää, että näiden kahden välinen kemia on jotakin erityistä. Ohjaajan tehtävä tällaisessa tilanteessa on astua sivuun, antaa taikojen tapahtua ja nauttia.

Elokuva on kuvattu Turussa ja Kemiönsaaren Kasnäsissä kesällä 2021.

– Elokuva tapahtuu saaristossa, joka on minun keskeinen sielunmaisemani. Erityisesti ulomman saariston lumoava karuus ja rannattomuus kutsuvat kerta toisensa jälkeen luokseen. Sieltä on vaikea lähteä ja sinne haluaa heti uudelleen, Siili kertoo.

Myöhemmin teatterilevityksen jälkeen elokuva tulee yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon ja Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun.

Suosalon ja Myllyrinteen lisäksi elokuvassa nähdään Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Vesa Vierikko, Anu Sinisalo ja Eero Ritala.

Sieniretken on tuottanut Severi Koivusalo. Aurora Studiosin tuotanto se saa ensi-iltansa elokuvateattereissa syksyllä parhaaseen sienestysaikaan, 30.9.2022.