Hobitti sai lisätähden koska loppui

Viiden armeijan taistelu huipentaa Peter Jacksonin Hobitti-trilogian, ja viimeinkin Episodin toimittaja heltyi neljään tähteen. Jo edellinen osa, hienolla lohikäärmeellään säväyttänyt Smaugin autioittama maa oli sitä lähellä, mutta jäi kolmeen tähteen, koska kyseessä oli niin selkeästi väliosa, joka ”asettelee päätösosan pelaajia oikeille paikoilleen pelilaudalle”.

Elokuvasarjan päätösosa saa kiitosta siitä, että se unohtaa aikaisempien osien loputtomat, humoristisesti sävyttyneet takaa-ajot ja muun vitsailun ja keskittyy Keski-Maan kohtalonhetkiin sopivasti tarinan synkempiin puoliin. Takaa-ajot on korvattu pitkällä taistelukohtauksella, joka ei kuitenkaan pysäytä edelleen edistyvien pienempien tarinoiden kertomista.

Edelleen elokuvaa rasittavat Taru sormusten herrasta -saagasta lainatut elementit, jotka nekin pitää tuoda omaan päätökseensä, vaikka ne olisivatkin täysin irrallisia Hobitti-jatkumosta. Viiden armeijan taistelu onnistuu kuitenkin tyylikkäästi linkittämään lopetuksensa niin Hobitti-sarjan ensimmäiseen osaan Odottamaton matka kuin Taru sormusten herrasta avaukseen Sormuksen ritarit.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut