Hollywood-näyttelijä otti rynnäkkökiväärin olalle ja lähti sotimaan ISIS-järjestöä vastaan

Michael Enright vaihtoi makean näyttelijän elämänsä sotaisampaan elämäntyyliin Irakin ja Syyrian vuoristoissa. Mies on näytellyt muun muassa Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstussa, Tom Cruise -leffa Knight and Dayssa, Kovassa laissa ja viimeisimpänä Marvelin S.H.I.E.L.D.-agentit -sarjassa.

Hän sanoo, että amerikkalaisen journalistin, James Foleyn barbaarinen murha sai hänen taistelutahtonsa heräämään, tietäen, että tämä saattaa hyvinkin olla yksisuuntainen matka.

– Olemme tulleet vaiheeseen, jossa haluan absoluuttisesti hävittää heidät ja tappaa heidät heti näköyhteyden saatuani. ISIS on kertakaikkiaan kammottava. Tämä on herätys ihmiskunnalle, herätys kaikille tehdä mitä vain voimme, millä tahansa tavalla.

Enright on ollut Syyriassa yli kaksi kuukautta, saaden koulutusta kurdijoukoilta. Hän riskeerasi elämänsä jo yrittäessään tavoittaa heidät. Näyttelijä aikoi liittyä USA:n armeijaan vuonna 2001, mutta hänen ystävänsä puhuivat hänet ympäri.

Lopullisen sysäys matkalle tuli, kun Enright näki jordanialaisen lentäjän Al-Kassasbehin elävältä polttamisen. Hän jopa pitää videota puhelimessaan saadakseen motivaatiota jokaiselle päivälle.

– Nukut univormussasi, pidät sitä ylläsi 24 tuntia päivässä. Nukut Kalashnikovisi vieressä. Kutsun omaani Olgaksi, koska se on valmistettu Romaniassa. Se on minun jatkuva kumppanini, joten annoin hänelle nimen.

Enright ei kertonut perheelleen, joka asuu edelleen Manchesterissä, että hän aikoo lähteä Lähi-itään sotimaan. Näyttelijä ja nykyinen sotilas sanoo, että katuu eniten sitä, ettei lähtenyt aiemmin. Perhe sai lopulta tietää, kun hän kertoi asiasta heille Facebookin kautta.

Kuvia aiheesta täällä.

Kuva: S.H.I.E.L.D.-agentit

Lähde: Daily MailThe Lad Bible

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut