Hollywood-tähti Steve Buscemi kertoi traumatisoituneensa 9/11-iskujen jälkeen – osallistui pelastustöihin entisenä palomiehenä

Näyttelijä kommentoi tapahtumia uudelleen.

11.9.2021 21:07

Hollywood-tähti Steve Buscemi oli New Yorkissa 11. syyskuuta 2001, kun WTC-torneihin iskeytyi kaksi matkustajalentokonetta. Maailmaa järkyttänyt tapahtuma ei lamaannuttanut näyttelijää, vaan hän päätti lähteä auttamaan.

Buscemi ei ollut ihan tavallinen tallaaja, sillä hän työskenteli palomiehenä vuosien 1980 ja 1984 välillä – ja nimenomaan New Yorkissa. Hän selvästi piti työstään, sillä hän pysyi yhteydessä entisiin työtovereihinsa senkin jälkeen, kun hänen Hollywood-uransa pääsi urkenemaan. Näin olikin luonnollista, että hän halusi auttaa ystäviään tuona synkkänä päivänä.

Buscemi kertoi aikoinaan, että hän vietti WTC-tornien luona viikon tehden 12-tuntisia vuoroja auttaen entisiä kollegoitaan ruumiiden ja kadonneiden etsimisessä. Kun häntä yritettiin saada kuviin tai haastatella, hän kieltäytyi. Jokin aika iskujen jälkeen hän kuitenkin kommentoi tapahtunutta.

– Oli etuoikeus tehdä se. Oli hienoa palata palolaitokselle ja tehdä taas töitä joidenkin vanhojen työkavereiden kanssa. Se auttoi myös minua, sillä kun työskentelin, en suuremmin ajatellut mitä oli tapahtunut tai tuntenut niin paljon, Buscemi kertoi tuolloin.

– Vasta kun lopetin, tajusin täysillä sen mitä oli tapahtunut. Sen läpikäyminen olisi ollut paljon vaikeampaa, jos en olisi tehnyt sitä (palannut palomiehen töihin), tähti jatkoi.

Tähti kommentoi nyt uudelleen Marc Maronin WTF-podcatsissa syyskuun 11. päivän tapahtumia ja sen seurauksia.

– Soitin uudestaan ja uudestaan paloasemalle, eikä sieltä tietenkään vastattu. Tiesin, että he olivat siellä (tornien luona), Buscemi muisteli.

– Sain lopulta tietää, että viisi heistä oli kateissa. Yksi heistä oli hyvä ystäväni, jonka kanssa minulla oli tapana työskennellä, näyttelijä jatkoi.

– Minut kyyditettiin tapahtumapaikalle tuona päivänä. Kävelin ympäriinsä tunteja, ja löysin palokuntani Engine 55:n työskentelemässä. Kysyin, voinko liittyä heihin. Huomasin heidän olevan aluksi vähän epäileväisiä, mutta työskentelin heidän kanssaan tuona päivänä, Buscemi kertoi.

Buscemi jatkoi töitä vielä useamman päivän ajan. Hän sanoi olleensa etuoikeutettu, koska hänellä oli pääsy tapahtumapaikalle ja siihen kaikkeen.

Radiojuontaja kysyi Buscemilta, saiko hän minkäänlaisia terveysongelmia osallistumisestaan. Buscemi ei saanut fyysisiä vaivoja, mutta henkisiä kylläkin – traumaperäisen stressihäiriön.

– Olin siellä vain noin viisi päivää, mutta kun lopetin menemästä sinne ja yritin vain jatkaa elämääni, se oli todella, todella vaikeaa. Olin masentunut, olin ahdistunut, en voinut tehdä yksinkertaisia päätöksiä. Kaikkea tällaista, Buscemi paljasti.

– Se kulkee vieläkin mukanani. On hetkiä, jolloin puhun 911:stä, ja palaan heti sinne. Alan herkistyä ja tajuan, että tämä on vieläkin iso osa minua, Buscemi sanoi.

Alla kuva.

Lähde: Metro, Wtfpod

Lisää luettavaa