Hollywoodin kerma kokoontui muotigaalaan – hyväntekeväisyystapahtuman katolilaisteema aiheutti sekä övereitä että vajareita

AOP

Joka vuosi toukokuussa amerikkalaisen viihdemaailman suurimmat tähdet kokoontuvat hyväntekeväisyysgaalaan, joka kerää rahaa muodin historian julkiseen esittämiseen. Gaala on myös vuoden odotetuin muotitapahtuma, jonka rinnalla Oscar-gaalakin jää toiseksi.

Jos Oscar-gaala on muotimaailman muotinäytös, näyteikkuna maailmalle, on Met Gala opinnäytetyö ja sisäpiirin liittokokous.

New Yorkissa sijaitsevan Metropolitan Museum of Art -museon pukutaiteen osaston vuosittaisena hyväntekeväisyysgaalana paremmin tunnettu Met Gala on aina ylitsepursuavan taiteellinen. Joka vuosi avataan uusi näyttely, ja useimmat vieraat pukeutuvat teeman mukaisesti varta vasten tehdyissä asuissa, joita ei useimmiten nähdä ikinä missään muualla.

Näyttelijä Amber Heardin rohkean punainen asu sai kruununsa näyttävästä pääkoristeesta, joka oli suosittu asuste gaalan muillakin osallistujilla.

AOP

Vaikka gaalan muodin seuraaminen painottuu naistähtiin, on miestähtiäkin paikalla reippaasti, ja jotkut heistä noudattavat rohkeasti teemaakin. Black Panther -elokuvan tähti ja itseoikeutettu Wakandan kuningas Chadwick Boseman pukeutui teeman mukaisesti ja arvolleen sopivasti.

AOP

Game of Thrones -tähti Emilia Clarke kuvasti asussaan katolilaisteemaa esimerkillisesti mutta ei liian yliampuvasti.

AOP

Clarken kanssanäyttelijä tulevassa Solo: A Star Wars Story -elokuvassa Donald Glover pukeutui gaalaan perinteisemmin mutta viittasi poseerauksessaan kirjaimellisesti illan teemaan.

AOP

Lady Bird -elokuvastaan kaksi Oscar-ehdokkuuttakin napannut ohjaaja-näyttelijä Greta Gerwig kunnioitti asullaan teemaa, osoittaen silti samalla, että kaikkea ei tarvitse paljastaa.

AOP

Kukaan ei voi sanoa, etteikö Jared Leto osaisi heittäytyä, kuten tässä gaala-asussaan laulaja Lana Del Reyn kanssa.

AOP

Näyttelijä Blake Lively on jo monen vuoden ajan ollut yksi Met Galan suurimmista tähdistä, eikä hän tälläkään kertaa todellakaan jäänyt seinäruusuksi, vaikka aviomies Ryan Reynolds jäikin kotiin.

Lisää huippuasuja voi käydä katsomassa esimerkiksi People-lehden sivuilta.

 

Aiheeseen liittyvät jutut