Huippukalliin Star Wars -sarjan luominen oli uskomattomampaa kuin voisi kuvitella

Eihän siitä sitten valmista tullutkaan.

Alkuvuodesta esittelemme videon, jossa nähtiin maistiaisia Star Wars -sarja Underworldista. Huikean näköinen pätkä lupasi paljon, mutta Underworld kuuluu kuitenkin niihin tuotantoihin, joita ei lopulta saatu valmiiksi.

Sarjaa käsikirjoittamassa ollut Ronald D. Moore on sittemmin kertonut, millaista Undewroldin luominen oikeastaan oli. Sekä tieteissarjojen Taisteluplaneetta Galactica (2004 – 2009) että Star Trek: Uusi sukupolvi parissa myös työskennellyt Moore oli yksi monista George Lucasin suunnitteleman tv-sarjan kirjoittajatiimiin pyydetyistä ammattilaisista. Mooren mukaan tiimi oli kansainvälinen ja se kokoontui Lucasin kuululla Skywalker Ranchilla säännöllisesti n. kuuden viikon välein.

– Kehittelimme tarinoita yhdessä, minkä jälkeen kirjoitimme heti muutamia luonnoksia ja toimme ne mukanamme. Sitten istuimme Georgen kanssa arvioimaan niitä, teimme lisää luonnoksia ja uusia tarinoita… Se oli mahtavaa! Meillä oli todella hauskaa. […] Kirjoitimme ehkä 40-48 käsikirjoitusta. Olettamus oli, että George halusi kaikki käsikirjoitukset valmiiksi ja sitten hän aikoi [vasta] miettiä, kuinka ne saataisiin toteutetuiksi, koska hän halusi käyttää paljon huipputeknologiaa ja tietokonegrafiikkaa ja virtuaalisia lavasteita ja sellaista. Hänellä oli täysin uusi juttu saatettavana päätökseen, Moore kertoo.

Ei ole tavanomaista, että isojen sarjojen jokaisen jakson käsikirjoitukset ovat tuotannon alussa valmiina. Nyt kyseessä oli kuitenkin järkälemäinen projekti, jonka Lucas tavoitteli olevan isompaa kuin mitä tv-ruuduissa oli totuttu näkemään.

– George vain sanoi: ”Kirjoittakaa niistä niin isoja kuin haluatte, mietimme toteutusta myöhemmin.” Näin ollen meillä ei ollut [budjettia] rajana. […] Niinpä teimme käsikirjoituksista mielettömiä ja isoja, niissä oli paljon toimintaa, paljon eri paikkoja, isoja lavasteiden osia – kaikkea huomattavasti suurempaa kuin tv-sarjoissa yleensä, Moore muistelee. Lopulta Undeworld jäi toteutumatta kalleutensa takia. Vain vähän myöhemmin tämä Sithin koston ja Uuden toivon eli vuoden 1977 Tähtien sodan väliin ajoitettu sarja oli kuopattu ja Lucas myynyt Star Warsin oikeuden Disneylle.

Lähde: Collider