Huippuohjaaja paljastaa, miksi Billy Bob Thornton kieltäytyi roolista – syy on vähintään erikoinen

3.5.2014 13:29

Kuten Terry Gilliamin elokuville on tuttua, on hänen tuleva projektinsa, The Zero Theorem, kokenut erinäisiä vaiheita ennen kuin on lopulta tullut valmiiksi. Yhdessä vaiheessa, kun elokuva muutenkin oli vielä hieman erilainen versio nykyisestä, oli pääosiin kiinnitetty Billy Bob Thornton, Jessica Biel ja Al Pacino. Kyseinen versio ei kuitenkaan tapahtunut, ja nyt ohjaajaveteraani on paljastanut, miksi Billy Bob Thornton jätti projektin kesken.

Gilliam kertoo Empiren haastattelussa, että Thornton ”pelkää vanhoja asioita”. Elokuva oli tarkoitus kuvata Lontoossa vuonna 2009, mutta Gilliamin mukaan näyttelijä ei pystynyt olemaan vanhan arkkitehtuurin ja vanhojen teeastioiden ja muiden sellaisten tavaroiden keskellä. ”Nämä ovat asioita, joita opit, kun palkkaat ihmisiä, joita ihailet – he ovatkin hieman monimutkaisempia”, kertoo Gilliam.

Thorntonin rooliin löytyi myöhemmin Christoph Waltz, ja elokuva on onnellisesti purkissa. The Zero Theoremin on tarkoitus saada ensi-iltansa tänä kesänä, mutta levittäjä ei ole antanut päivämäärää.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa