”Ei heikkohermoisille” – Huonon maun kauhuklassikossa tapetaan paljon ja raa’asti

Kulttimaineeseen noussut kauhuelokuvien sarja on julkaistu dvd-pakettina.

15.11.2021 10:00

Troma Entertainmentin tunnetuin elokuvasarja The Toxic Avenger käsittää neljä elokuvaa, jotka valmistuivat vuosina 1984–2000. Elokuvat on nyt julkaistu dvd-pakettina.

Ensimmäisessä osassa oli ihan ideaakin, ja se nauttii tätä nykyä ehdotonta kulttimainetta. Jatko-osasta oli tulla yli nelituntinen, joten yhtiö päätti jakaa sen kahdeksi elokuvaksi. Yli vuosikymmen myöhemmin tehtiin vielä neljäskin osa, joka on sarjan heikoin.

Tromaville on väkivaltainen kaupunki, jonka tunnetuimmalla kuntoklubilla tapahtuu traagisia asioita. Paikan kiusattu siivooja tipahtaa myrkkyjätetynnyriin ja hänestä muuntuu epämuodostunut kostaja, oikeuden palvelija, jota paikalliset alkavat kutsua monsterisankariksi.

Kertojaääni kutsuu häntä kuitenkin Toxic Avengeriksi. Huonon maun klassikossa tapetaan paljon ja raa’asti (myös koira ja lapsia) eli leffa ei sovellu heikkohermoisimmille.

Dvd-julkaisusta löytyy kaikki neljä elokuvaa sekä kourallinen ekstroja, joissa Troma lähinnä myy oheiskrääsäänsä. Oletetusti yhtiö on niilläkin tehnyt pienen omaisuuden.

Ensi vuonna alkuperäiselokuvasta on tulossa myös remake. Projektin takana on kauhuleffojen tuottamisesta nykyään innostunut näyttelijä Elijah Wood.

Tero Heikkinen

Elokuva ★★★
Ekstrat ★

Lisää luettavaa